Hurtigruten – Trondheim – Bergen

6 Dagar. Pris fr. 9,975 kr

Norway

Norden

En resa med Hurtigruten är något alldeles unikt för alla äventyrslystna och naturälskare. Följ med oss på en dygnstur med Hurtigruten mellan Trondheim och Bergen och upplev de mest storslagna naturverken i fjordarnas rike. Vi bjuder här på en resa där vyerna är helt magiska och upplevelserna oförglömliga.

Dag 1 Hemorten – Öyer

Vi lämnar våra hemtrakter tidigt för avresa mot Svinesund för att sedan passera gränsen till Norge. Grannlandet välkomnar oss med sina underbara panoraman och vi tar sikte mot vårt hotell i Öyer. Middag på hotellet.

Dag 2 Öyer – Trondheim

Dagen börjar med frukost på hotellet och sedan åker vi vidare genom Gudbrandsdalen för att så småningom komma upp på den natursköna Dovrefjällplatån. Delar av området är naturskyddsområde och har ett rikt fågelliv. E6:an går rakt genom nationalparken och vi hänförs av otroligt vackra vyer. Vi passerar Oppdal- beläget i den fina fjällvärlden och mitt i Trollheimen-området. Härifrån är det inte långt kvar till Trondheim. Väl på plats checkar vi in på hotellet och äter en gemensam middag.

Dag 3 HURTIGRUTEN Trondheim – Bergen

Vi kliver idag ombord på Hurtigruten, resans mest efterlängtade reseetapp. Fartyget stävar ut på Trondheimsfjorden och ner mot Hitra och tusentals öar och små holmar. På denna sträcka seglar vi också förbi Atlanterhavsvägen, en av Norges mest besökta turistattraktioner. Det blir en lång dag med många intryck. Vi glider fram längs den norska kusten och genom ett fantastiskt ö-rike. På kvällen äter vi en god och vällagad middag tillsammans ombord.

Dag 4 Bergen – Eidfjord

Idag njuter av utsikten över den vackra Nordfjord under den mäktiga Jostedalsglaciären. Det karga landskapet längst ut vid fjorden står i skarp kontrast till det bördiga landskapet innanför. Frodiga fruktträdgårdar och glaciärarmar sträcker sig mot glittrande sjöar och branta vattenfall. Ett par sjömil längre söderut korsar vi mynningen till den berömda Sognefjorden. Vi fortsätter att njuta av de vackra vyerna och ser till att vi får ut så mycket som möjligt av de sista timmarna ombord. Väl framme i Bergen byter vi båt mot buss och vi rullar vidare mot Eidfjord vid Hardanger fjorden, där väntar en god middag och sköna sängar på oss.

Dag 5 Eidfjord – Noresund

Idag står ett besök på Kjeåsen på programmet, en av världens mest avsides belägna gårdar. Vi börjar sedan uppstigningen genom Måbödalen mot ”Norges tak” – Hardangerviddas högfjällsplatå. På väg upp ser vi Vöringsfossen, en av Norges mest imponerande forsar. Bussfärden går nu mot en hisnande höjd av 1.250 m.ö.h och vi har fina vyer över Hardangerjökel och Hallingskarvet. Vi passerar Geilo och fortsätter vår färd mot Noresund och vårt hotell. En god middag avslutar denna dag.

Dag 6 Noresund – Hemorten

Efter frukost lämnar vi hotellet och styr kosan hemåt igen med fantastiska minnen i bagaget.

På återseende!

Se vår övriga resor till Norge här