Italiens viner vid Gardasjön

9 Dagar. Pris fr. 9,975 kr

Italy

Europa

Denna resa går till vackra Bardolino som är en av dom mysigaste och vackraste byarna vid Gardasjöns sydöstra bredd ca 30 km från provinshuvudstaden Verona. Under denna vinresa till Italien får vi smaka på italienska viner när de är som bäst. Vi besöker vingårdar i både Desenzano, Valipolicella och Bardolino.

Dag 1 Hemorten – Lübeck

Vi lämnar vår hemort under morgonen och tar oss söder ut mot Helsingborg. Väl framme tar vi färjan över till Helsingör för vidare färd genom Danmark. På förmiddagen passerar vi gränsen till Tyskland och nu rullar milen snabbt på. Under dagen bekantar vi oss med varandra, lär känna bussen, chauffören och guiden. Framåt kvällen når vi Lübeck där vi checkar in på vårt övernattningshotell. Innan dagen avslutas serveras en gemensam middag på hotellet.

Dag 2 Lübeck – Rothenburg o.d Tauber

Vi tar åter plats i bussen och fortsätter söderut. Dagens slutmål är Rothenburg o.d Tauber. Men innan dess passerar vi förbi många intressanta platser som vår guide gladeligen berättar om såsom Hamburg, Hannover och Kassel. Snart är vi framme där vi checkar in på vårt hotell där middag och sköna sängar väntar.

Dag 3 Rothenburg o.d Tauber – Bardolino

En härlig frukost och sen tar vi plats i bussen och styr söderut genom Sydtyskland och därefter alplandet Österrike. Framåt kvällen når vi slutligen härliga Italien vars natur, språk, kultur och inte minst mat och vin vi skall ta del av under de närmsta dagarna. Vårt hotell ligger i byn Bardolino, staden är känd för sina fina viner och vackra omgivningarna vid den praktfulla Gardasjön. Vi avslutar vår dag med en gemensam middag på hotellet.

Dag 4 Halvön Sirmione och en äkta agriturismo

Idag passar vi på att utforska sjön och dess omgivningar. Längst ner i söder, som en halvö ligger Sirimione. Orten är känd för sitt behagliga klimat och sin medelhavsflora liksom sitt hälsobringande vatten. Sirimione är en vacker stad att strosa omkring i och kanske passa på att ta en närmare titt på den välbevarade borgen. Framåt lunch beger vi oss till en agriturismo en bit utanför grannbyn Desenzano del Garda. En agriturismo är en italienska bondgård som också tar emot turister. Här bjuds vi på en typisk italiensk lantlig lunch och njuter av den italienska maten när den är som bäst. Gårdens eget vin serveras till lunchen. Gemensam middag på kvällen på hotellet.

Dag 5 Vackra Verona och Valpolicella

En av resans höjdpunkter står på programmet idag, ett besök i Verona. Här tar vi en promenad och ser den vackra gamla stadskärnan med dess sevärdheter. Vid floden Adige som rinner genom staden ligger den gamla borgen och från den går den vackra bron Ponte Scaligeri över floden. Vi ser den stora romerska utomhusarenan, en amfiteater byggd vid den tiden för Kristi födelse och som hade plats för 20 000 åskådare. Här samlas operaälskare från hela världen varje sommar när kända operor framförs under bar himmel. Från arenan går vi längs affärsgatan Via Mazzini till färgrika Piazza Erbe, marknadstorg sedan 2000år, och vi beundrar de magnifika palatsen via Piazza dei Signori intill. Nära Piazza Efbe ser vi också Julias balkong som minner om historien om Romeo och Julia.

Därefter får vi tid att på egen hand ströva runt i denna underbara stad och äta lite lunch. På eftermiddagen åker vi till det kända vindistriktet Valpolicella. Här är jorden perfekt för att odla de klassiska druvorna från området nämligen Corvina, Corvinone, Rondinella och Molinara. Det är även dessa druvor som används för framställningen av det välkända vinet Amarone della Valpolicella. Vi stannar vid en av de många vingårdarna där vi gör en intressant rundtur där vi får förklarat hur vintillverkningen går till och därefter provar vi gårdens viner. Ett besök att minnas! Under kvällen lockar återigen en gemensam middag på vårt hotell.

Dag 6 Olivolja och vinprovning

Idag ska vi utforska vår by Bardolino lite närmare. Vi gör ett besök på Olivoljemuseet där vi får en rundtur och ett smakprov av olivolja med lite tillbehör. Vi beger oss sedan till vingården Azienda Agricola Cá Bottura. Gården producerar inte bara vin utan olivolja och Grappa också. Här får vi en provsmakning av 3 viner samt en lunch. Besöket inkluderar även en kort vandring bland olivträden och i produktionen som visar oss hur tillverkningen går till. Framåt kvällen serveras vi en sista middag tillsammans i Italien.

Dag 7 Bardolino – Fürth

På morgonen tar vi farväl av Garda och dess vackra omgivningar och tar oss norrut genom det imponerande alplandskapet. Vi tar Adige-dalen upp mot Brennerpasset. Efter en dag i bussen når vi snart vårt hotell i Fürth där vi äter middag och övernattar.

Dag 8 Fürth – Hamburg

En god frukost och sen startar vi tidig för att fortsätta resan hemåt. Vi upplever hela tiden nytt och bussen är troligtvis full av god stämning, glada resenärer och en del vinflaskor från våra vingårdsbesök. Under eftermiddagen kommer vi fram till Hamburg där vi checkar in och njuter av en sista middag tillsammans.

Dag 9 Hamburg – Hemorten

Dags för sista etappen på denna händelserika resa. Vi tar åter plats i bussen och snart väntar färjeöverfarten till Danmark. Milen genom Danmark rullar på och snart är vi återigen i Sverige. Under kvällen körs vi tillbaka till våra hemorter glada och nöjda efter en härlig vinresa i La Bella Italia. Arrivederci!


Se våra övriga resor till Italien här