Rostock julmarknad

3 Dagar. Pris fr. 2,995 kr

Germany

Julresor

Den gamla hansastaden Rostock är ett succéresmål inte minst för sin fina julmarknad. Under adventstid förvandlas gamla stan till Nord – tysklands största julmarknad. Den sträcker sig längs den 3 km långa gågatan från Rådhuset till stadsporten – Kröpeliner Tor.

Vi startar tidigt på morgonen i Skaraborg och när alla resenärer är ombord styr vi bussen söderut för att ta färjan över till Helsingör. Väl i Danmark åker vi mot Gedser och därifrån tar vi en färja till Rostock.

Väl framme checkar vi in på vårt centrala hotell som ligger perfekt i hjärtat av Rostock, granne med rådhuset och bara några steg från Mariakyrkan och shoppingstråket. Resans andra dag är fri att upptäcka staden på egen hand. Strosa omkring på den stora julmarknaden bland mer än 200 hantverkare som ställer ut och säljer sina alster.

Smaka på typiska specialiteter som Rostocks rökta korv och rökt fisk från Warnemünde. Prova gärna ett glas glühwein när Du flanerar genom den julprydda staden och inandas frestande dofter av pepparkakor, brända mandlar och klenäter.
Följ med och känn med alla sina sinnen hur juletiden närmar sig.

Se våra övriga resor till Tyskland här: