Öland – Skördefest

4 Dagar. Pris fr. 4,295 kr

Sweden

Sverige

Känn Dig varmt välkommen till festernas fest – Sveriges största skördefest! Under dessa dagar får vi njuta av både Ölands skördefest men även andra godbitar. Vi bor centralt i Kalmar som är en av landets äldsta städer och här kommer vi att besöka Kalmar slott, vars historia är 800 år lång.

Dag 1 Hemorten – Kalmar

Vi lämnar hemorten på morgonen och gör längs vägen stopp för lunch/fika på egen hand. Under eftermiddagen når vi Kalmar och börjar med en rundtur både till fots och i buss. Vi besöker bl.a. domkyrkan och Kalmar slott innan vi checkar in på vårt centralt belägna hotell. Middag på kvällen.

Dag 2-3  Ölands skördefest

Vi ägnar två dagar åt Ölands skördefest. Som ett fint avslut på odlingsåret öppnar ölänningarna upp gårdsbutiker och gårdar för att erbjuda och visa allt det goda som skörden ger. I ateljéer och på utställningar får den konstintresserade sitt. Färg och form presenteras i alla de olika slag man kan tänka sig. En utav kvällarna tillbringar vi i Pukeberg som är ett av Sveriges äldsta och bevarade glasbruk. Här får vi tid att shoppa i butikerna, prova på att blåsa och gravera glas. Vi rundar av kvällen med hyttsill och trevlig underhållning.

 

Dag 4 Kalmar – Hemorten

Efter frukost checkar vi ut och har förmiddagen att spendera i Kalmar på egen hand. Framåt kvällen är vi åter på våra hemorter.

 


Se även våra övriga Sverigeresor här