Kryssning med Kubas pärlor i kombination med Florida

14 Dagar. Pris fr. 25,995 kr

United States

Flygresor / Kryssningar

Följ med på en resa där vi hinner njuta av både Florida och en spännande kryssning till Kuba. Under våra dagar i Fort Lauderdale väljer ni själva om ni vill köpa till någon av de utflykter vi erbjuder, koppla av på den närbelägna stranden eller utforska närområdet på egen hand. Under kryssningen gör vi fyra väldigt trevliga stopp – varav tre på fantastiska Kuba. Vi får möjlighet att uppleva kultur, natur, historia & fantastiska stränder. Vi har även några avkopplande dagar till havs ombord på det mindre men mycket charmiga kryssningsfartyget Empress of the Seas som tillhör Royal Caribbeans flotta. Reseledare med under hela resan som tipsar om saker att hitta på och finns tillhands för er!

Dag 1 Göteborg– Miami

Vi flyger från Landvetter till Miami. Vid ankomsten väntar buss som tar oss till vårt hotell Best Western Oceanside Inn som ligger i Fort Lauderdale. Vi äter en gemensam middag på hotellet under kvällen.

Dag 2 Vill du följa med till Everglades?

Frukost på hotellet. Idag kan de som vill köpa till en utflykt till Everglades – ett besök i Floridas träskmark som egentligen inte är en träskmark utan en fascinerande flod med ett fantastiskt djur – & naturliv. Vi hoppas naturligtvis att få se en alligator eller flera under vår tur med en airboat som flyger fram på vattnet.

Dag 3 Vill du se på kanalerna, husen & båtarna?

Frukost på hotellet. Idag kan de som vill köpa till en utflykt med Jungle Queen – en riktig klassiker i Fort Lauderdale. Vi åker med på en båttur som tar oss runt i Fort Lauderdales berömda kanaler och får se både magnifika hus & båtar.

Dag 4 Vill du shoppa på Outlet?

Frukost på hotellet. Idag kan de som vill shoppa loss ordentligt på en av USA:s största Outlet följa med på en utflykt till Sawgrass Mills. Här finns över 350 märkesbutiker att shoppa loss i.

Dag 5 Mot Miami & kryssningsfartyget

Efter frukost packar vi ihop våra saker och åker mot Miami & kryssningshamnen. Vi checkar in och kliver ombord på vårt kryssningsfartyg – Empress of the Seas. Här finns det mesta vi behöver under de kommande dagarna – fantastisk mat, underhållning, träningsmöjligheter, pool, barer och massor av aktiviteter ombord. Vi börjar med lunch när vi kommit ombord!

Dag 6  Till havs

Vi börjar med en avkopplande dag till havs. En perfekt dag att lära känna fartyget och hitta dina favoritställen ombord. Varje kväll har vår grupp gemensamma bord för middag ombord, här äter vi en god middag tillsammans – om man vill. Finns även en buffétrestaurang om man vill äta vid ett annat tillfälle eller vill äta på egen hand.

Dag 7 George Town – Grand Cayman

Längs hamnen i Grand Caymans största stad ligger butiker och kontor på rad i underbara gamla hus från 1800-talet. Ta en tur till Stingray City, där två meter långa stingrockor brukar samlas, eller åk på utflykt till Seven Mile Beach som korats till ”Karibiens bästa strand” av Caribbean Travel and Life Magazine.

Dag 8 Cienfuegos, Cuba

Cienfuegos är en stad vid Kubas södra kust och kallas “La Perla del Sur” (Söderns pärla). Idag är stadens centrum, sedan 2005, ett UNESCOS världsarv för sina vackra byggnadsverk och fängslande arkitektur. Husen är låga och försedda med arkader och byggda i fransk neoklassisk stil. Men här finns också en del vackra kolonialbyggnader. Cienfuegos grundades i början på 1800-talet av franska plantageägare.

Dag 9 Till havs

En avkopplande dag till havs. Även ombord kommer du få uppleva den kubanska atmosfären. Ta salsalektioner, delta i domino-tävlingar och njut av kubanska kaffespecialiteter som cortaditos och café con leche.

Dag 10 Santiago de Cuba, Cuba

Idag besöker vi Cubas näst största stad. En färgsprakande stad med sin fantastiska fästning San Pedro de la Roca som finns med på Unescos världsarvslista. Härifrån kommer även romen med samma namn som staden, Santiago de Cuba.

Dag 11 Till havs

En avkopplande dag till havs.

Dag 12 Havanna, Cuba

Här har du gott om tid att upptäcka denna fantastiska stad. Havannas stadsbild består av gamla kolonialbyggnader, färggranna amerikanska bilar från 50-talet och doften av cigarr. I vart och vartannat hörn hörs svängiga salsa- och mamborytmer. Följ i den legendariska författaren Ernest Hemingways fotspår och besök La Bodegita del Medio – här beställer du med fördel en traditionell mojito. Varför inte ta med dig ett minne hem och investera i äkta kubanska cigarrer.

Dag 13 Åter Miami

Vi kommer in till Miami på morgonen. Vi kliver av fartyget efter frukost och kliver in i vår buss som tar med oss på en stadsrundtur i Miami med lokalguide. Vi åker under eftermiddagen ut mot flygplatsen för att börja vår resa hemåt.

Dag 14 Miami – Göteborg

Vi landar på Landvetter efter en bekväm nattflygning.