London Weekend

4 Dagar. Pris fr. 5,975 kr

United Kingdom

Flygresor

Trafalgar Square, Picadilly Circus, Big Ben, Notting Hill, Buckingham Palace, musikaler och shopping.. Det är så klart London vi beger oss till på denna resa. Här är utbudet oändligt och under en weekend får man en härlig dos världsmetropol bland ett myller av spännande byggnader, sevärdheter, restauranger och affärer.

Dag 1 Göteborg – London

Under morgonen samlas vi i Landvetters utrikeshall för att ta direktflyget till London. Flyget avgår 07.50 och landar i London lokal tid klockan 08.50. Vid ankomst till Gatwick väntar vår engelska buss på oss och kör oss in till vårt centralt belägna hotell St Giles som ligger vid Oxford Street mitt i centrala London. Härifrån har vi nära till Covent Garden, Soho, British Museum, nöjen, shopping, musikaler med mera. För den som önskar kan man i samband med bokning av resan lägga till en middag den första kvällen. Den äter vi då på en typisk engelsk pub i närheten av hotellet. En perfekt start på vår resa!

Dag 2-3 London

Nu väntar härliga dagar i världsmetropolen! Vi börjar på bästa sätt, nämligen med en sightseeing in London. Vår buss hämtar oss vid hotellet och sedan bär det av på stadsrundtur. Under turen får vi höra historierna bakom de stora sevärdheterna som gjort London världsberömt. Broarna över Themsen, Big ben, Tower of London och trafalgar Square med mera. En stadsrundtur är ett utmärkt sätt att lära känna staden innan det är dags för egna äventyr!

Under dagarna i London beger vi oss tillsammans med vår reseledare ut och ser många av Londons trevliga områden och sevärdheter. Vi tar oss fram med lokaltrafiken och får uppleva mycket på vägen. Ett måste som din reseledare tar dig med på är ett besök på världsberömda vaxkabinettet Madame Tussaud´s. Här möter vi kända personligheter, allt från mördare till kungligheter.

En annan tur som man kan välja att följa med på går till The Tower of London som räknas till en av stadens främsta sevärdheter. The Tower of London är den mäktiga borg som fungerat både som fängelse och kungligt residens och som idag inhyser Storbritanniens riksregalier.

Vidare tar vi för de som önskar en tur till mysiga St Katherine Docks som många räknar till en av Londons bäst bevarade hemligheter och ett riktigt guldkorn! Det är ett gammalt hamnområde som under sin storhetstid specialiserade sig på dyrbart gods såsom t ex elfenben. Idag är det en lyxig marina med butiker, restauranger och givetvis lyxyachter.

Notting Hill är ett annat populärt och känt område i London som är berömt för sina mysiga gator och trevliga affärer.

När vi har tid på egen hand kanske shopping i världsklass lockar.Det finns en uppsjö av affärer och varuhus. Det mest kända varuhuset är eleganta Harrods, men utöver det finns massor av andra områden och shoppinggator. Ett tips för den nyfikna är att besöka Spitalfields Market nära East End. Inom området Spitalfields finns de fem marknader och här kan man handla allt från möbler till design kläder på någon av de fem marknaderna som ligger i området.

En annan rekommendation är att slå sig ner och ta en afternoon tea på en trevlig tea salong eller varför inte ett klassiskt besök på en av Londons upp emot 5000 pubar.

London erbjuder också många kända och världsberömda museum såsom British Museum. Många yngre besökare lockas istället av Harry Potter museet, London Eye eller London Zoo. En annan klassiker i London är att ta en båttur på floden Themsen som slingrar sig fram igenom London. Din reseledare kommer med tips och ideér under vistelsen i London.

För de som önskar ordnar reseledaren med trevliga middagar under våra kvällar i London.

Dag 4 London – Göteborg

Frukost och därefter har vi dagen för egna upptåg. Framåt eftermiddagen hämtar vår buss oss och tar oss ut till flygplatsen Gatwick för flygresa hem igen. Vi landar på Landvetter 22.25 på kvällen.


Se våra övriga resor till England här