Malgrat de Mar – Costa Brava

8 Dagar. Pris fr. 9,275 kr

Spain

Flygresor

Cirka en timmes bilfärd från det myllrande Barcelona ligger Malgrat de Mar, bra beläget på den vackra kusten Costa Brava. Malgrat de Mar och Santa Susanna är två välkända badorter som praktiskt taget är ihopväxta med en lång gemensam strandpromenad med restauranger och barer samt fina stränder. Vi bor på Aqua Hotel Silhouette & Spa, ett nytt s.k. ”vuxenhotell” som invigdes i maj 2017. Under en vecka njuter vi av trevliga utflykter, lugnet, hotellets fina SPA-avdelning och vi har nära till både strand och centrum.

Dag 1 Göteborg – Barcelona

Vi träffas på Landvetter i Göteborg och kliver på planet som tar oss till Barcelona där vår transferbuss väntar på oss. Bussen kör oss till vårt hotell i Malgrat De Mar där vi bor under hela vår vistelse. Middag på kvällen.

Dag 2 Ledig dag

Idag har vi tid att upptäcka Malgrat De Mar på egen hand. Promenera på stranden, bada och utforska området där vi bor. Vårt hotell ligger endast ca 150 m från stranden och shopping. Gemensam middag på kvällen.

Dag 3 Barcelona (Heldag)

Denna dag ägnas åt Barcelona som kännetecknas av intressant konst, spännande arkitektur och sjudande liv i de gotiska kvarteren. Det finns få städer i Europa som har så mycket att bjuda på! Här kan vi även njuta av mode, kultur, restauranger, barer och den härliga sandstranden. Vi gör en rundtur i staden med vår lokalguide som visar oss det mest berömda sevärdheterna. Vi har också tid för egna strövtåg. Dagen avslutas med middag på vårt hotell.

Dag 4 Ledig dag

Idag kan vi unna oss en välbehövlig sovmorgon och njuta av morgonsolen från vår balkong. Resten av dagen spenderar vi som vi själva önskar. Sola, bada eller varför inte göra någon utflykt på egen hand. Vår reseledare finns självklart där för oss och kan ge förslag och tips på utflykter utöver programmet. Middag på kvällen.

Dag 5 Utflykt Montserrat (Halvdag)

Frukost på hotellet innan vi beger oss ut på dagens utflykt. Idag besöker vi, tillsammans med vår lokalguide, Montserrat som är en sevärdhet i toppklass med det kända klostret och berget Montserrat med sin spektakulära utsikt. Eftermiddagen bestämmer vi själva vart och hur vi spenderar den. Gemensam middag på hotellet.

 Dag 6 Utflykt Tossa De Mar och Figueras (Heldag)

Utflykten idag tar oss längs klippiga Costa Brava på slingrande serpentinvägar. Första stoppet är charmiga Tossa De Mar som ligger vackert utmed kusten. Denna stad är även kallad för ”Det blå paradiset” av konstnären Chagall. En vacker ringmur med väldiga torn omsluter de äldre delarna av staden. Vi tar oss sedan vidare norrut mot den franska gränsen och det område där det odlas mest oliver i hela Katalonien. Här ligger staden Figueras som är känd för sin shopping men framför allt för Salvador Dali muséet som är inhyst i den gamla teatern. Vi besöker självklart detta fantastiska och unika museum. Efter en härlig och intressant utflyktsdag väntar en god middag på hos på vårt hotell.

Dag 7 Ledig dag

Efter en välsmakande frukost är det redan dags för resans sista dag. Vi har nu tid att utforska det vi inte hann med tidigare i veckan. Glöm inte att besöka Sant Nicolau de Bari kyrkan i Malgrat som är känd som “kustens katedral”. Vi samlas återigen på kvällen för en avslutande gemensam middag.

Dag 8 Barcelona – Göteborg

Vi packar våra väskor med härliga semesterminnen och åker sedan mot Barcelona och flyget som tar oss tillbaka till Sverige igen. På återseende!


Se våra övriga resor till Spanien här