0515-300 66 info@skaraborgsresor.se

Musikresa USA

0
Pris
Från35.995 Kr
Pris
Från35.995 Kr
 

Boka nu
Ring oss för att boka denna resa

 

0515-300 66

Spara till önskelista

Adding item to wishlist requires an account

19

Varför boka med oss?

 • Alltid bra och prisvärt
 • Vi värnar om varje enskild resenär
 • Handplockade resor och aktiviteter
 • En trygg och erfaren researrangör

Har du frågor?

Tveka inte att höra av dig till vår kunniga och trevliga personal med dina frågor. Du når oss antingen via telefon eller per mail.

0515-300 66

info@skaraborgsresor.se

12 dagar
USA

Resan kommer att börja med att vi flyger till New Orleans och här bor vi centralt i tre nätter. Vi gör stadsrundtur med lokalguide för att få reda på det mesta om staden. Givetvis besöker vi Jazzens hem – Preservation Hall.

Efter dessa dagar kommer vi att åka norrut med stopp i Jackson för övernattning. Detta för att vi sedan tidigt skall åka till Tupelo, där Elvis födelsehem finns. Här har vi tid att besöka järnaffären där Elvis mamma köpte Elvis första gitarr, äta lunch och strosa runt för att uppleva atmosfären. Framåt kvällen når vi Memphis – här finns allt inom Blues & Rock. Även här kommer vi bo centralt i tre nätter. Vi gör en stadsrundtur med lokalguide, besöker Sun Studios och givetvis en heldag på Graceland. Här finns gott om tid att gå runt på alla barer & restauranger på Beale Street som har fantastiska livemusiker varje eftermiddag & kväll. Mycket intressant historia finns det här, vi går till Lorraine Motel där Martin Luther King sköts till döds för att bara nämna något!

Vi åker sedan vidare mot Countryns huvudstad Nashville. Vi gör givetvis en stadsrundtur med lokalguide även här, gör ett besök på Grand Old Opry och kikar bakom kulisserna på den berömda teatern/radiostationen. Här är ett måste att flanera på Broadway och besöka de otaliga countrybarer som finns, en obeskrivlig känsla!

Observera att vi endast har 20 platser på denna resa!

Dag 1: Avresa mot New Orleans
Vi flyger från Landvetter via Paris och Atlanta till New Orleans. Väl framme i New Orleans väntar buss på oss för att köra oss till vårt mycket strategiskt belägna hotell Wyndham New Orleans, ligger mitt i de franska kvarteren.

Dag 2: New Orleans 
Efter frukost på hotellet skall vi på en 5 timmars stadsrundtur med kunnig lokalguide. New Orleans förstördes nästan till 80% av orkanen Katrina 2005. Vi kommer att få se de centrala delarna med alla de pastellfärgade husen i de franska kvarteren som nästan inte drabbades alls.
Efter rundturen har vi eftermiddagen & kvällen fri. Vi bor mitt i de franska kvarteren så huvudgatan Bourbon Street som är den stora nöjesgatan är bara ett stenkast bort.
För de som vill kan man köpa till en rundtur med hjulångare och jazzunderhållning under kvällen, finns även med middag.

Stadsrundturen innefattar: More than just a tour, you will enjoy a walk through the French Quarter to discover the French Market (with the Café du Monde), Canal and Bourbon Streets, Saint Louis Cathedral and the Cabildo, a remarkable 18th-century Spanish building. Visit the Garden District to see the well-preserved collection of historic southern mansions.

Dag 3: New Orleans 
Ledig dag i denna Söderns Pärla. Kanske fika idag på Cafe du Monde med en klassisk ”Beignet”, en typ av fransk donut. På kvällen finns möjlighet att besöka Preservation Hall, ett klassiskt ställe för den traditionella jazzen. Här gäller first come, first served för $20 i dörren.

Dag 4: New Orleans 
Idag har vi längsta dagen i buss då vi skall åka norrut mot Memphis. Vi kommer att åka till Tupelo, staden där Elvis föddes och växte upp. Vi besöker givetvis järnaffären där Elvis mamma köpte Elvis första gitarr, ser huset där Elvis växte upp och får tid att promenera runt på egen hand. Vi bor på Hilton Garden Inn i Tupelo för natten.

Dag 5: The Lewis Ranch & Memphis 
Idag åker vi vidare Memphis. Under vägen gör vi ett stopp och besöker The Lewis Ranch, Jerry Lee Lewis familjehem och får en guidad rundtur. Ofta är det sonen eller en nära vän som guidar. Vi når Memphis på eftermiddagen och vårt centralt belägna hotell Springhill Suites Memphis Downtown. Kvällen fri.

Dag 6: Stadsrundtur Memphis 
Idag har vi en 5-timmars stadsrundtur med lokalguide. Under rundturen ser vi bla Civil Rights Museum, en gång i tiden Lorraine Motel där Martin Luther King mördades 4 april 1968 och besöker legendariska Sun Studios med guidad rundtur även här. För de som vill finns även möjlighet att besöka Gibson Guitar Factory. Kvällen fri, vi går gemensamt för de som vill till Beale Street och lyssnar på fantastiska musiker som spelar både blues & rock.

Stadsrundturen innefattar: Located on the banks of the mighty Mississippi River, Memphis is a city famous for its influence on blues, soul and rock ’n’ roll music. your guided tour you will see some of the most famous landmarks and destinations. You will explore the downtown area with historic points such as the site where Dr. Martin Luther King Jr. was assassinated. You’ll stop at Beale Street, Victorian Village, Graceland Mansion, Sun Studios, The Pyramid, Cotton Row, Two Statues of the King and more.

Dag 7: Graceland & Elvis 
Idag blir en heldag i Elvis tecken. Vi åker till Graceland och ser både själva huset Graceland som Elvis & Priscilla bodde i, stallen runt husen, hans flygplan men också mycket tid att besöka det museum som byggts upp runt själva Graceland med alla guldskivor, kläder, tidstypiska restauranger med Elvis favoritmat, souvenirbutiker och mycket mer. Kvällen fri – vi går till Bealse Strett och njuter av sista kvällen i Memphis.

Dag 8: Mot Nashville
Nu är det dags att lämna Memphis och bluesen och åka mot Countryn och Nashville. Vi når Nashville under eftermiddagen och checkar in på Tru By Hilton Nashville Downtown Convention Center. Vi lämnar vårt bagage och går sedan ut på stan och till huvudgatan Broadway där Countryn flödar från varenda bar.

Dag 9: Stadsrundtur Nashville
Idag har vi även här en stadsrundtur med lokalguide i 5 timmar.
Stadsrundturen innefattar: During the tour, you will see the Riverfront Train Station, Ryman Auditorium, The Arcade / Avenue of the Arts, Bicentennial, The Parthenon at Centennial Park, and Vanderbilt University and more.
Kvällen fri

Dag 10: Njut av Countrymusiken på Broadway
Ledig dag i Nashville. För de som vill göra ett besök backstage på Grand Old Opry finns möjlighet att köpa till detta. Annars är dagen fri för att verkligen njuta av det sista med fantastisk musik, massor av restauranger och allt som finns att se och göra här i Countryns huvudstad.
Vi visar er var Doug Seeger brukade stå och spela innan han blev upptäckt och hinner kanske med några av Jill Johnsons favoritbarer.

Dag 11-12: Sista förmiddagen & hemresan
Vi har förmiddagen fri och har möjlighet att äta lunch på Broadway innan vi åker mot flygplatsen och börjar resan hemåt igen. Vi flyger från Nashville med byten i Detroit & Amsterdam innan vi når Göteborg & Landvetter.

Information

I priset ingår:

 • Flygresa t/r
 • 10 nätter på hotell med frukost
 • Alla transporter på plats i USA
 • Stadsrundturer med lokalguide i New Orleans, Memphis och Nashville
 • Entré till Graceland- Experience Tour+ Airplanes 
 • Besök på Grand Ole Opry
 • Reseledare

Övrig information:

Avbeställningsskydd: 500 :-

Efter bokning behöver vi en kopia på ert pass!

Resan körs i samarbete med Columbusresor

Påstigningsplatser

För information om transfer till Landvetter, kontakta oss!

Flyg

Avresa: 22/4 2021

Hotell

Hotel Wyndham, NEW ORLEANS

Bilder