Norge – Bland Vikingar & vackra fjäll

0
Pris
Från6.250 Kr
Pris
Från6.250 Kr
 

Boka nu - Du kan boka den här resan här online eller genom att ringa oss

 

0515-300 66

Boka online

 
Spara till önskelista

Adding item to wishlist requires an account

258

Varför boka med oss?

 • Alltid bra och prisvärt
 • Vi värnar om varje enskild resenär
 • Handplockade resor och aktiviteter
 • En trygg och erfaren researrangör

Har du frågor?

Tveka inte att höra av dig till vår kunniga och trevliga personal med dina frågor. Du når oss antingen via telefon eller per mail.

0515-300 66

info@skaraborgsresor.se

4 Dagar
Resa tillgänglig: 2021-07-26
Norge

Se Norge från dess vackraste sida och bli förälskad! På fjället får vi följa med på en av Norges största och mest imponerande turistattraktioner som lockar besökare från jordens alla hörn, Flåmsbanan. En perfekt resa för alla som älskar vackra miljöer, historia och äventyr.

 

Dag 1 Hemorten – Geilo

Vi lämnar våra hemtrakter tidigt för avresa mot Svinesund för att sedan passera gränsen till Norge. Grannlandet välkomnar oss med sina underbara panoraman. Bussen rullar vidare förbi Moss, Oslo och genom vackra Numedalen. Dagens slutdestination är Geilo. Middag på hotellet.

Dag 2 Viking Valley och båttur

Vi äter en god frukost för att sedan ta oss till Gudvangen som ligger vackert vid södra sidan av Neröyfjorden, en bifjord till Sognefjorden och i hjärtat av ett unikt norskt fjordlandskap. Vi ska här besöka Viking Valley och Njardarheimr, där vikingahistoria väcks till liv igen. Under vår guidade visning reser vi tusen år tillbaka i tiden till en viktig tid i vår historia- Vikingatiden. Vi lyssnar på deras historia och försöker förstå vilka de var och vart de kom ifrån. Efter detta intressanta besök har vi tid att strosa runt lite i Gudvangen samt äta lunch här innan vi kliver ombord på färjan som vattenvägen ska ta oss till Kaupanger. En vacker båtresa på ca 2,5 timma. Middag serveras på hotellet denna kväll.

Dag 3 Tågresa genom vackra landskap

Idag ska vi få upptäcka Norges vackra landskap genom tågrutan. Vi kliver på Bergensbanen i Geilo och tåget tar oss sedan vidare mot Myrdal där vi byter tåg och stiger ombord på Flåmsbanan. Denna tågfärd är numera en av Norges största turistattraktioner och kallas även Norges vackraste tågresa. Under färden guidas vi av en högtalarröst och vi gör självklart stopp för fotografering. Under den 20 kilometer långa tågresan från Myrdal till vår slutdestination Flåm får vi se älvar som flyter genom djupa raviner, vattenfall som forsar nedför branta, snöklädda berg och fjällgårdar som liksom klänger sig fast utmed bergssidorna. Middag på hotellet får avsluta denna dag.

Dag 4 Geilo – Hemorten

Frukost och avresa söderut genom Numedalen mot Oslofjorden. I Sandefjord väntar Color Lines färja på oss och tar med oss över Oslofjorden till Strömstad. Ombord finns restaurang och butik. Väl framme i Strömstad åker vi vidare hemåt med många fina upplevelser i bagaget.

Avresedatum

2021-07-26

Information

I priset ingår:

 • Bussresa
 • Färje- och vägavgifter
 • Logi i dubbelrum
 • 3 frukostar
 • 3 middagar
 • Entré och visning Viking Valley
 • Tågresa Bergensbanan
 • Tågresa, Flåmsbanan
 • Reseledare

Övrig information: 

Valuta: Norska kronor

Enkelrumstillägg: 1,200:-

Avbeställningsskydd: 200:-

Påstigningsplatser

Vår buss hämtar…

Falköping, Resecentrum, hpl R: 06.30
Skövde, Arenabadet: 07.00
Skara, Busstn: 07.30
Lidköping, Resecentrum hpl R-S: 08.00
Trollhättan, Resecentrum hpl F: 09.30
Vänersborg, Jvgstn: 09.45
Uddevalla, Kampenhof hpl 34: 10.15

Ulricehamn, Marknadsplatsen: 06.00
Borås, Resecentrum: 06.30
Göteborg, Mässans Gata/Korsvägen: 07.30

Hotell

Bilder