Norges orörda vidder – Bergensbanan

5 Dagar. Pris fr. 6,995 kr

Norway

Norden

Häng med och upplev Norge med buss, båt och tåg. Bergensbanan från Geilo och den vackra vägen över fjället till Bergen där Bryggen är en given attraktion. Vi gör en fantastisk båttur med Fjord Line längs med Vestlandskusten mellan Bergen och Stavanger.

Dag 1. Hemorten-Geilo

Vi lämnar våra hemorter tidigt för avresa till norska gränsen och vidare till Oslo, Norges vackra huvudstad. Vi åker västerut genom Hallingdalen till Geilo, som är vackert belägen på den norska högfjällsplatån Hardangervidda. Väl framme checkar vi in och middag dukas fram på hotellet.

Dag 2. Med Bergensbanan till Bergen

Efter frukost promenerar vi till järnvägsstationen (ca 1 700 m) och tåget som ska ta oss till Bergen. Vi passerar över Hardangervidda, den högsta högfjällsplatån i Europa och vi åker över karga fjäll och genom tunnlar. Denna vackra tågsträcka förekommer i Jan Guillous bok ”Brobyggarna” som handlar om de vedermödor som genomleds under bygget. Väl framme i Bergen möter vår buss upp för en guidad stadsrundtur som inkluderar ett besök på Bryggen, ett av Unescos världsarv. Vi åker sedan till vårt hotell i Bergen. Gemensam middag.

Dag 3. Bergen-Stavanger med Fjord Line

Efter en god natts sömn och frukost har vi på förmiddagen tid för egna strövtåg i Bergen. Vi kliver sedan ombord på Fjord Lines fartyg som tar oss sjövägen till Stavanger. Under resan kan vi äta en god måltid, koppla av och njuta av den fina utsikten över västkusten. Vid 19-tiden är vi framme och vår buss kör oss till hotellet. Gemensam middag

Dag 4. Stavanger – Arendal(20/8)/Grimstad(8/7)

Nu är det en ny dag och vi vaknar upp i Stavanger som är Norges oljehuvudstad och under en guidad stadsrundtur ser vi bl.a. den gamla stadsdelen, ”Gamle Stavanger”. Vi kör sedan kustvägen och passerar Egersund, ”den vita staden” med vackra vitmålade trähus, innan vi når Arendal(20/8)/Grimstad(8/7). Kanske hinner vi med en skön promenad innan middagen?

Dag 5. Arendal-hemorten

Resan går mot sitt slut och det är dags att åka hem igen. Efter frukost reser vi längs Oslofjordens västra kust till Sandefjord för att ta färjan över till Strömstad och därefter åka vidare hemåt igen.


Se våra övriga Norge resor här