Österlen

4 Dagar. Pris fr. 4,995 kr

Sweden

Sverige

Välkomna med oss söderut till vackra Österlen – Sveriges mest älskade resmål! Landskapet på Österlen är en lisa för själen, med böljande sädesfält och charmiga små byar.

Dag 1 Hemorten – Simrishamn

Vi åker söderut och tar sikte mot Kristianstad och Åhus. Vår slutdestination denna dag är fina Simrishamn där vi kommer att bo våra 3 nätter på hotell Svea med havet som närmsta granne. Simrishamn är en vacker och genuin småstad med pastellfärgade hus längs med kullerstensgator. Här får vi en promenad med vår reseledare om tiden finns. Gemensam middag på kvällen.

Dag 2 Utflykter 

Idag är det äntligen dags att upptäcka vackra Österlen! Vi åker dit äppelodlingarna möter havet – Kiviks musteri. Familjeföretaget som fem generationer senare fortfarande gör must, cider och annat gott i samma anda och med samma passion. Här har vi tid att strosa omkring på egen hand innan vi äter en god lunch tillsammans på musteriet. Vi tar oss sedan vidare mot Engelska trädgården, denna blommande och charmiga besöksträdgård som skapats med inspiration från England. Här finner vi en rosenträdgård, ängar, växthus, lusthus, köksträdgård, damm och mycket mer. Trädgården är på ca 3000 kvm och är indelad i många olika rum. Väl tillbaka i Simrishamn har vi eftermiddagen på oss att upptäcka staden och dess utbud av shopping, caféer och fina läge på egen hand. Middag på hotellet.

Dag 3 Utflykter

Efter en god frukost åker vi idag till Glimmingehus. Vi ska nu få en guidad visning i Nordens bäst bevarade borg (många trappor). Denna ståtliga fästning har ett ursprung som går så långt tillbaka som till året 1499, ett besök här ger en fascinerande inblick i hur livet på en borg var på den tiden. Bussen rullar sedan vidare till det lilla pittoreska fiskeläget Kåseberga och vi tar en promenad upp till Ale Stenar som är en unik skeppssättning. Vidare resa med stopp i Ystad. Vi avslutar dagen på Österlen kryddor där vi ska få en intressant kryddfältsvandring. Här berättar de om örternas olika användningsområden samt delar med sig av gamla huskurer och om klassisk matlagning där örterna spelar en stor roll genom historien. Efteråt avnjuter vi hemgjord glass och kaffe som är smaksatt med deras örter.  Gemensam middag på hotellet denna kväll.

Dag 4 Simrishamn – Hemorten

Farväl till Österlen för denna gång. På vägen hem gör vi ett besök på Bosjökloster. Här äter vi lunch och får en guidad visning av klostret, trädgården och kyrkan. Framåt kvällen är vi åter i våra hemtrakter.

 


Se även våra övriga Sverigeresor här