Österrike med Örnnästet

0
Pris
Från7.995 Kr
Pris
Från7.995 Kr
 

Boka nu - Du kan boka den här resan här online eller genom att ringa oss

 

0515-300 66

Boka online

 
Spara till önskelista

Adding item to wishlist requires an account

312

Varför boka med oss?

 • Alltid bra och prisvärt
 • Vi värnar om varje enskild resenär
 • Handplockade resor och aktiviteter
 • En trygg och erfaren researrangör

Har du frågor?

Tveka inte att höra av dig till vår kunniga och trevliga personal med dina frågor. Du når oss antingen via telefon eller per mail.

0515-300 66

info@skaraborgsresor.se

8 Dagar
Resa tillgänglig: 2021-07-10
Österrike

Låt oss visa Dig Österrike! Resan bjuder på mäktiga alptoppar och leende dalar som badar i sommarsolen, gästvänliga och trevliga människor samt Grossglockner och sagolika Salzburg.

Dag 1 Hemorten – Berlin

Välkommen ombord för vår första dagsetapp. Efter uppsamling av alla härliga resenärer styr bussen mot Helsingborg och färjan som ska ta oss över Öresund till Helsingör. På danska vägar fortsätter vi söderut mot nästa färja som tar oss till Tyskland. Vi fortsätter sedan söderut mot Berlin. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 2 Berlin – Stuhlfelden

Idag ska vi köra genom Tyskland till Stuhlfelden som ligger i Salzburgland. Här kommer vi att bo under vår vistelse i Österrike. På vägen stannar vi för lämpliga mat stopp. Väl på plats checkar vi in på hotellet och sedan är det dags att avnjuta kvällens middag på hotellets restaurang.

Dag 3 Alputflykt med buss

En stärkande frukost innan vi kliver ombord på bussen för dagens äventyr. Idag ska vi njuta av vackra vyer i från bussfönstret. Vi börjar med att följa floden Salzach till Gerlospasset. På väg upp mot över 1.000 meters höjd, kommer vi att se Europas högsta vattenfall, Krimmler Wasserfall. Vi kommer sedan att passera de vackra dalarna Zillertal och Brixental. Här finner man välkända skidorter såsom Mayrhofen och Kirchberg in Tirol. Under dagen gör vi flera stopp, bland annat i Österrikes minsta stad Rattenberg, en pittoresk ort känt för sitt glashantverk. På vägen hem passerar vi skidorten Kitzbühel och återigen får vi klättra över 1.000 meter när vi åker upp på Pass Thurn. Middag på hotellet.

Dag 4 Salzburg och Örnnästet

Denna dag ägnar vi åt att b.la uppleva den magiska staden Salzburg. På vägen dit stannar vi till vid Adolf Hitlers Örnnäste, Kehlsteinhaus som ligger nära Berchtesgaden i Tysklands sydostligaste hörn. Kehlsteinhaus var en 50-årspresent till Adolf Hitler, idag fungerar huset som museum och restaurang för alla turister som årligen strömmar hit. Den sista vägen upp till Örnnästet är drygt sex kilometer lång och är ett mästerverk i sig. Under 13 månader byggdes den av 3000 arbetare mellan åren 1937-1938. Från Örnnästet har man en hänförande utsikt över Bayern och Salzburgerland.

Salzburg ligger på norra sidan om alperna och från stadskärnan till närmsta alptopp är det endast några få kilometer. Stadens största stolthet är självklart Wolfgang Amadeus Mozart som föddes här, och hans barndomshem står fortfarande kvar omgjort till ett välbesökt museum. Vi strövar på den berömda huvudgatan Getreidegasse där vi också finner Mozarts födelsehus. Det är inte för inte som Salzburg är festspelens stad och här är musiken alltid levande och närvarande. Under vår rundtur upplever vi många av stadens sevärdheter. Gamla stan i Salzburg är en sevärdhet i sig med barocktorn och många kyrkor, här finns också två av stadens mest kända turistattraktioner, Salzburgkatedralen och fästningen Hohensalzburg. Middag på hotellet.

Dag 5 St Johann in Tirol

Efter frukosten så tar vår reseledare med oss till Sankt Johann in Tirol. Denna stad har en avslappnad atmosfär och vänliga invånare och är mest känd för sin skidåkning och sina berg. En egen rundtur och provsmakning av snaps på Aggstein Edelbrände står också på programmet. Resten av dagen spenderar vi på egen hand i vår by Stuhlfelden. Middag på hotellet avslutar denna dag.

Dag 6 Grossglockner – Hochalpenstrasse

Idag blir det en tur runt Grossglockner. Vi hoppas på en klar och fin dag då vi skall upp på den högsta och mest kända vägen i Österrike. Den otroligt vackra vägen för oss upp till över 2,400m höjd. Här stannar vi för att njuta av den storslagna utsikten över alpvärlden.

Dag 7 Stuhlfelden – Hannover

Idag tar vi farväl av alptoppar och österrikiskt gemyt och beger oss mot Hannover. Stopp på vägen för fika/lunch. Middag på hotellet.

Dag 8 Hannover – Hemorten

Dags för sista etappen på denna händelserika resa. Vår chaufför styr bussen tillbaka till våra hemorter. Auf Wiedersehen!

Avresedatum
Information

I priset ingår:

 • Bussresa
 • Väg- och färjeavgifter
 • Logi i dubbelrum
 • 7 frukostar
 • 7 middagar
 • Utflykter enl. program
 • Entré och transfer Örnnästet
 • Besök på Aggstein Edelbrände
 • Reseledare

Övrig information:

Valuta: Euro

Enkelrumstillägg: 1375:-

Avbeställningsskydd: 200:-

Ev.övriga entréavgifter och måltidsdrycker ingår ej. 

Påstigningsplatser

Vår buss hämtar…
Skara, Busstn: 04.10
Skövde Arenabadet:04.45 
Falköping Resecentrum, hpl R: 05.15
Ulricehamn, Marknadsplatsen: 06.00 
Borås, Resecentrum: 06.30
Göteborg, Mässans Gata/Korsvägen: 07.30 
Kungsbacka, Skogskapellet: 08.00
Björkängs Vägkrog: 09.00
Falkenberg, McDonalds: 09.30
Halmstad, Arena: 10.00
Helsingborg, Knutpunkten, Marina Plaza: 10.45

Hotell

Dag 1: Van der Valk Hotel Berlin Brandenburg, BERLIN

Dag 2 – 6: Gasthof Flatscher, STULFELDEN

Dag 7: H+ Hotel Hannover, HANNOVER

Bilder