Franska godbitar

8 Dagar. Pris fr. 8,995 kr

France
Belgium


Europa

Paris – modets, konstnärernas och gourmeternas stad – är och förblir det klassiska resmålet, som man någon gång i sitt liv måste besöka. Det är ett av de resmål man gärna återkommer till, för att njuta av utsikten från Eiffeltornet, flanera längs de stora boulevarderna eller se en show på Moulin Rouge. På den här resan får vi dessutom uppleva mycket mer än Paris…

Dag 1 Hemorten – Hannover

Det är nu dags att påbörja vår fantastiska resa till den franska huvudstaden. Den första etappen går till Tyskland och Bremen. Vi lämnar hemorten och fortsätter söderut längs Hallandskusten till Skåne. Här tar vi färjan över till Danmark. Vidare kör vi mot Rödby där vi åker på färjan till Puttgarden. Strax är vi på tysk mark och på kvällen kommer vi fram till vårt hotell. En middag dukas upp på hotellets restaurang innan vi säger god natt.

Dag 2 Hannover – Reims

Efter frukost sätter vi oss i bussen för dagens etapp. Fram emot kvällen kommer vi till staden Reims i Champagne i Frankrikes nordöstra delar. Incheckning och middag på hotellet.

Dag 3 Reims – Paris

Reims är regionens största stad, det odlas inget vin i de norra delarna om staden men längs bergsluttningen söderut kryllar det av vingårdar. Staden är berömd för sin Champagnetillverkning. Då är ju ett besök på Champagne G.H. Mumm en självklarhet! Här får vi en rundvisning och ett glas Champagne förstås. I denna härliga stad hittar vi även en av Frankrikes största katedraler, Notre Dame. Upplev stråket Place Drouet d’Erlon som är ett gigantiskt torg kantad av butiker och restauranger. Färden går sedan vidare till Paris för incheckning på vårt hotell.

Dag 4 Paris

Vi börjar dagen med frukost på hotellet och sedan följer vi med på en fantastisk guidad busstur i centrala Paris (ca 3 timmar). Vår lokalguide visar oss runt och vi får se bl. a Triumfbågen, Concordplatsen, Invaliddomen, Sacré Coeur och självklart Eiffeltornet. Tid finns sedan för lunch på egen hand. På eftermiddagen gör vi ett besök på Museé du Vin. Kvällen är sedan fri för egna aktiviteter. Varför inte ta en promenad på Avenue des Champs- Elysées eller ta en närmare titt på Notre-Dame. Du kan även passa på och shoppa loss i de fina butikerna och ta en middag på stan.

Dag 5 Paris – Rouen

Frukost på hotellet innan vi tar tag i dagens äventyr. Efter utcheckning sätter vi oss i bussen och åker mot Lisieux. Här börjar vi med ett besök på chokladfabriken Chocolaterie Mérimée. Här får vi en rundvisning samt njuta av en chokladprovning. Från en smakprovning till en annan… Nästa besök gör vi på Distellerie Busnel. Denna gång är det ost och Calvados som slinker ner i strupen. Bussen tar oss sedan till vårt hotell i Rouen. Gemensam middag på kvällen.

Dag 6 Roen – Remscheid

Idag lämnar vi Frankrike och tar oss över gränsen till Belgien. Här besöker vi Wijngaard Apostelhoeve. Detta var den första vingården i Nederländerna, de har producerat högkvalitativa viner sedan 1970. Här får vi prova 3 av gårdens viner. Vi sätter oss sedan i bussen och påbörjar vår resa mot Tyskland och vårt övernattningshotell. Stopp för lunch och fika blir det på vägen. Väl framme i Remscheid checkar vi in på hotellet. Middag på kvällen.

Dag 7 Remscheid – Lübeck

Gemensam frukost på hotellet och vi åker vidare i Tyskland för att ta oss till Lübeck. Vi gör naturligtvis några stopp utmed vägen för eventuellt fika eller lunch på egen hand. Under kvällen checkar vi in på hotellet och njuter av den sista gemensam middagen.

Dag 8 Lübeck – Hemorten

Efter avslutad frukost på hotellet är det dags för denna innehållsrika resas sista dagsetapp. Nöjda och glada når vi Sverige och vår hemort under kvällen. Tack och adjö för denna gång! Vi ses snart igen.

Se våra övriga resor till Frankrike här