Påsk i Gdansk

4 Dagar. Pris fr. 3,195 kr

Poland

Europa

Följ med på en minisemester till Polen i påsktider. Gdansk har en perfekt kombination av historia, kultur, arkitektur och mysiga restauranger och caféer. Strosa omkring på kullerstensgatorna i Gamla stan, njut av mysiga caféer och gör ett besök i saluhallen. En annorlunda stad med en perfekt blandning av gammalt och nytt och väldigt mycket charm!

Dag 1 Hemorten – Karlskrona – Gdynia

Vi lämnar våra hemorter och åker mot Karlskrona. Där kliver vi ombord på Stena Lines fartyg som över natt ska ta oss till Gdynia i Polen. Vi avnjuter en god middagsbuffé ombord.

Dag 2 Gdynia – Sopot – Gdansk

Efter en härlig frukostbuffé ankommer vi till Gdansk. Vår lokalguide möter upp oss i hamnen och vi åker mot Gdansk. Vi åker en kort bit till staden Sopot där vi gör ett litet stopp. Det finns tid för en promenad längs stranden och ut på Europas längsta träpir, Molo. Nästa stopp blir i Gdansk där vi låter oss imponeras av den historiska stadskärnan med sina kullerstensgator, paradgatan Dluha Targ, den pampiga Mariakyrkan och alla trevliga affärer. De som vill kan följa med till en bärnstensbutik där dem berättar om hur bärnstenssmycken produceras. Eftermiddagen är fri och vi äter både lunch och middag på egen hand.

Dag 3 Gdansk – Malbork – Gdynia

Efter frukost beger vi oss till Malbork borg som är det största fästningen som byggdes i Europa under medeltiden. Vi får en rundvisning av borgen, som började byggas av den tyska orden på 1370-talet och var klar först i början av 1400-talet. Borgen blev aldrig erövrad av någon armé förrän 1626 då den svenska armen under fälttåget i Preussen lyckades erövra borgen. Efter besöket åker vi tillbaka till Gdansk och har eftermiddagen fri innan vi beger oss mot Gdynia och åter kliver ombord på Stena Lines fartyg. Lunch och middag på egen hand.

Dag 4 Karlskrona – Hemorten

Tidig frukost ombord på båten innan vi ankommer till Karlskrona och påbörjar resan till respektive hemort.