Rostock Påskmarknad

3 Dagar. Pris fr. 2,895 kr

Germany

Europa

Visste du att Rostocks påskmarknad är nästan lika stor som julmarknaden? Den sträcker sig från Neuer Markt till Kröpeliner Tor, men är smyckad med påskharar och ägg istället för tomtar och julgranskulor. Här säljs hantverk, blomsterarrangemang och annat som hör påsken till. Vi njuter av våren, shoppar och strosar runt i Rostocks mysiga stadskärna.

Dag 1 Hemorten – Rostock

Vi lämnar våra hemorter tidigt på morgonen och tar oss sedan söderut. Väl framme i Rostock checkar vi in på vårt hotell. Vi äter en gemensam middag på kvällen.

Dag 2 Rostock

Efter en härlig frukostbuffé beger vi oss ut i staden. Vår reseledare tar oss med på en rundtur och efter detta kan vi på egen hand utforska Hansastaden. Gamla stan i Rostock bildar en vacker kuliss med sina typiska, djuprött lysande tegelstensbyggnader från hansatiden. Hit hör exempelvis Rostocks fästning, som det finns delar kvar av än i dag, däribland en del som lät byggas under trettioåriga kriget. Innanför stadens murar finns den gotiska Mariakyrkan och på gamla marknadsplatsen,

där Rostock en gång uppstod, står S:t Petrikyrkan. Från dess torn har man fantastisk utsikt över Rostock och Östersjön. De centrala delarna bjuder även på bra shopping och i gamla stan finns det flera gallerier och fabriker mellan de medeltida murarna. Ni får absolut inte missa att göra ett besök på Kröperliner Strasse, denna långa gata kantas nu i påsktider av marknadsstånd där påskpynt, blommor och pynt säljs.

Dag 3 Rostock – Hemorten

Efter frukost beger vi oss hemåt mot våra hemtrakter igen.