Polska imponerande städer

0
Pris
Från8.795 Kr
Pris
Från8.795 Kr
 

Boka nu - Du kan boka den här resan här online eller genom att ringa oss

 

0515-300 66

Boka online

 
Spara till önskelista

Adding item to wishlist requires an account

239

Varför boka med oss?

 • Alltid bra och prisvärt
 • Vi värnar om varje enskild resenär
 • Handplockade resor och aktiviteter
 • En trygg och erfaren researrangör

Har du frågor?

Tveka inte att höra av dig till vår kunniga och trevliga personal med dina frågor. Du når oss antingen via telefon eller per mail.

0515-300 66

info@skaraborgsresor.se

8 Dagar
Polen

Följ med på en spännande rundresa i ett av Europas hetaste länder, Polen. Den grå paletten tillhör det förgångna, nu när många städer återuppbyggts till sin forna glans. Turen tar oss till, livliga Warszawa, sagostaden Krakow, medeltidspärlan Torun och Hansastaden Gdansk.

Vi kan smaka på pepparkakor som hänfört celebriteter i över 700 år, besöker platser vars historiska vingslag satt spår i resten av världen och får även tid att uppleva städerna på egen hand.

Dag 1 Hemorten – Karlskrona

Välkommen ombord! På vår första dagsetapp styr vi bussen till Karlskrona. Vi kör ombord på Stena Lines fartyg och under kvällen serveras en all-inclusive middag där dryck ingår.

Dag 2 Gdynia – Warszawa

Frukost ombord och ankomst till Gdynia. Vi fortsätter sedan mot Warszawa. På eftermiddagen ankommer vi till huvudstaden för att direkt kastas in i folkvimlet där vår skandinavisktalande lokalguide ledsagar oss genom Gamla stan och ett potpurri av skyskrapor, rysk-kommunistisk modernism, parker och shoppinggator. Få europeiska städer associeras så mycket med grått: krig, kommunism och fula byggnader. Detta tillhör nu det förgångna. Från 50-talet och framåt har Gamla stan, slottet och andra historiska palats återuppbyggts till sin forna prakt. Mer än en fjärdedel av Warszawa består av vackra grönområden, där kungliga Lazenkiparken är den mest populära. Dessutom anses stadens nöjesliv med restauranger, barer, konserthallar och prisbelönta museer vara bland Europas bästa just nu. Incheckning på vårt centrala hotell. Middag på kvällen.

Dag 3 Warszawa – Auschwitz – Krakow

Idag väntar en dag med annorlunda upplevelser. På vår väg mot Krakow gör vi nämligen ett besök på koncentrationslägren Auschwitz och Birkenau. Här blir vi smärtsamt påminda om nazismens grymheter, en tid som vi aldrig får glömma. Efter ett gripande besök åker vi den korta biten till Krakow, Polens forna huvudstad och checkar in på vårt hotell. På kvällen vankas det trevlig middag på hotellet.

Dag 4 Krakow – en skattkammare

Under förmiddagen gör vi en gemensam stadspromenad med vår lokalguide i Krakow. Vi ser St Mariakyrkan, det gamla tyghuset och palatsen samt flanerar genom de smala gränderna som är så typiska för staden. Det är en njutning för själen att promenera i denna sagostad som mirakulöst nog klarade sig undan krigets förstörelse och sägs vara en enda stor skattkammare. Staden uppvisar en unik blandning av gamla byggnadsstilar – en riktig kulturstad med ursprunglig charm. På kvällen äter vi en gemensam middag på mysiga restaurangen Morskie oko.

Dag 5 Saltgruvan Wieliczka

Frukost på hotellet innan vi tar plats i bussen. Wieliczka saltgruvor är en världsattraktion som ligger ca 15 km söder om Krakows centrum. Saltgruvorna har varit i drift utan avbrott i mer än 700 år och under årens gång har gruvarbetarna byggt fantastiska saker i salt, t.ex. underjordiska floder, saltskulpturer, träbroar, kammare, salar, kapell, altare mm. Saltgruvan står med på UNESCOs världsarvslista och är en sevärdhet som imponerar. Middag på hotellet.

Dag 6 Krakow – Torun

Efter frukost väntar en bussresa till pepparkakornas och Copernicus stad Torun. Här föddes astronomen Nicolas Copernicus, vilket vi påminns om på flera platser i staden. Torun är också känt för sina pepparkakor. De har bakats här sedan 1300-talet, med tsaren Peter den Store och Napoleon som återkommande kunder. På eftermiddagen möter vi upp vår lokalguide för en stadsvandring i den gamla korsriddarstaden som har Polens största samling av gotiska byggnader. Toruns Unescoskyddade medeltida stadskärna är mycket välbevarad. Vi avslutar rundturen vid restaurangen, Jan Olbracht Old-Town Brewery. Här avslutar vi kvällen med en 3-rätters middag samt provning av deras egna öl.

Dag 7 Torun – Gdansk – Gdynia

Vi lämnar Torun efter frukost och åker vidare. I den gamla hansestaden Gdansk vid floden Motlawa gör vi ett stopp. Här möter vi upp vår lokalguide som låter oss imponeras av den historiska stadskärnan med sina kullerstensgator, paradgatan Dluha Targ, den pampiga Mariakyrkan och alla trevliga affärer. Lunch på egen hand innan vi åker vidare till Gdynia. Vi hinner även med ett besök i områdets största shoppingcenter innan vi tar nattfärjan till Sverige och Karlskrona. Middag ombord på kvällen.

Dag 8 Karlskrona – Hemorten

Resan börjar gå mot sitt slut och idag pratar vi om trevliga resminnen från vår Polenresa. Nöjda når vi snart vår hemort och tar farväl av våra reskamrater för denna gång.

Avresedatum

2021-08-02

Information

I priset ingår:

 • Bussresa
 • Färje- och vägavgifter
 • Logi i dubbelrum/dubbelhytt
 • 7 frukostar
 • 7 middagar
 • Utflykter enl. program
 • Besök Auschwitz
 • Entré Saltgruvan
 • Lokalguide Warszawa, Krakow, Torun, Gdansk
 • Reseledare

Övrig information:
Valuta: Euro, Zloty

Enkelrumstillägg: 2050:-

Avbeställningsskydd: 200:-

Ev.övriga entréavgifter och måltidsdrycker ingår ej!

Påstigningsplatser

Vår buss hämtar…

Uddevalla, Torp Plantagen: 09.15
Uddevalla, Bohusläns Museum: 09.30
Lidköping, Resecentrum, hpl R-S: 10.45
Skara, Busstation: 11.15
Skövde Arenabadet: 11.45 
Falköping Resecentrum, hpl R: 12.15
Ulricehamn, Marknadsplatsen: 13.00
Jönköping, SJ Bussgods: 13.45

Hotell

Dag 1: Del i 2-bäddshytt insides på Stena Line

Dag 2: Hotel Metropol, WARSZAWA

Dag 3-5: Hotel Wyspianski, KRAKOW

Dag 6: Mercure Torun Centrum, TORUN

Dag 7: Del i 2-bäddshytt insides på Stena Line

Bilder