Prag

6 Dagar. Pris fr. 5,275 kr

Czech Republic

Europa

Denna vackra, kuperade stad välkomnar oss varmt även i år. Man säger att Prag är en magisk stad, en stad med tragisk och romantisk historia. Centrum är en enda stor sevärdhet i sig och den medeltida innerstaden omgärdas av vackra byggnader med pastellfärgade fasader. Här berättar Prag om tusen år av europeisk arkitektur och politik. Kom med och låt Dig förtrollas av Prags magi, lyssna till dess historia och njut av alla vyer.

 Dag 1 Hemorten – Henningsdorf

Välkommen ombord för vår första dagsetapp. Efter uppsamling av alla härliga resenärer styr bussen mot Helsingborg och färjan som ska ta oss över Öresund till Helsingör. På danska vägar fortsätter vi söderut mot nästa färja som transporterar oss över till Tyskland och vår första övernattning. Middag på hotellet.

Dag 2 Henningsdorf – Prag

Efter en tidig frukost fortsätter vår resa mot Prag. Vi passerar den tjeckiska gränsen och under eftermiddagen kommer vi fram till Prag. Vi inkvarterar oss på vårt hotell – Hotel Expo, där vi kommer att bo under de närmaste dagarna. På kvällen gör vi ett bryggeribesök som avslutas med en gemensam middag.

Dag 3 Prag

Två underbara dagar för att upptäcka denna vackra stad. Att promenera i Prag är som att gå omkring i en historiebok. Iklädda bekväma skor, börjar vi dagen med en stadsvandring. Under denna första promenad börjar vi med att utforska hjärtat av Prag med Vaclav Platsen och Gamla stadens torg med Tynkyrkan, rådhuset med sitt världsberömda astronomiska ur och alla de pastellfärgade husen. Vi fortsätter in i små gränder och prång ner till de judiska kvarteren. I de judiska kvarteren göms enastående minnesmärken men också skrämmande historia om judarnas öde i staden.

För den som hellre upptäcker Prag på egen hand finns det tid även för det. Stenhus, öl och kultur; tre ord som är starkt förknippade med Prag. Någon har kallat staden ”en dröm i sten”. Stadskärnan är som ett stort medeltidsmuseum med många vackra hus. Möjlighet till att shoppa till bra priser, trevliga och vänliga människor och så mycket att se och uppleva! Med andra ord en mycket turistvänlig stad. (Middag dessa två utflyktsdagar ingår ej i resans pris). I Prags centrum finns många bra och trevliga restauranger. Vår reseledare är behjälplig för den som vill ha tips, råd och vägledning. På kvällen har vi, mot tillägg, en båtutflykt med musik och middag som är mycket trevlig.

Dag 4 Prag

Frukost på hotellet och sedan är det dags för vår andra promenad som kommer att börja uppe på Pragborgen, som tronar stolt över Moldau. Vi njuter av Sankt Vituskatedralen och slottets fantastiska borggårdar. Vi vandrar ner genom stadsdelen Mala Strana mot floden Moldau och njuter av utsikten från stadens mest berömda bro Karlsbron. Reseledaren hjälper Dig gärna och kan även ge förslag på aktiviteter utöver programmet.

Dag 5 Prag – Berlin

Det är dags att lämna Prag för denna gång. Vi äter frukost på hotellet och fortsätter sedan resan norrut. Vi passerar den tjeckiska gränsen och kommer åter in i Tyskland. På vägen norrut passerar vi Sachsens huvudstad Dresden där vi gör ett kortare stopp. Middag på kvällen.

Dag 6 Berlin – Hemorten

Efter avslutad frukost på hotellet är det dags för denna resans sista etapp. Nöjda och glada tar vi under kvällen farväl av våra trevliga reskamrater. På återseende!


Se våra övriga resor till Tjeckien