Rhen & Mosel

0
Pris
Från5.995 Kr
Pris
Från5.995 Kr
 

Boka nu - Du kan boka den här resan här online eller genom att ringa oss

 

0515-300 66

Boka online

 
Spara till önskelista

Adding item to wishlist requires an account

207

Varför boka med oss?

 • Alltid bra och prisvärt
 • Vi värnar om varje enskild resenär
 • Handplockade resor och aktiviteter
 • En trygg och erfaren researrangör

Har du frågor?

Tveka inte att höra av dig till vår kunniga och trevliga personal med dina frågor. Du når oss antingen via telefon eller per mail.

0515-300 66

info@skaraborgsresor.se

6 Dagar
Tyskland

Rhen och Mosel är kanske de mest kända floderna i Tyskland och här finner vi också de mest kända vindistrikten.

Vi bor i Rüdesheim, som är vindistriktet Rhingaus huvudort i Rhen. På sluttningarna växer druvorna som ska förvandlas till ädelt vin och ovanför floden ligger de medeltida borgarna som kulisser i en klassisk riddarsaga. Folk från hela världen kommer till Rüdesheim för att uppleva gott vin och glad stämning och här är också fantastiskt vackert! Vi hoppas att även Du vill vara med!

Dag 1 Hemorten – Göteborg – Kiel

När alla resenärer är med på bussen styr vi mot Göteborg för att kliva ombord på Stena Lines fartyg Stena Germanica som ska ta oss till Kiel under natten. Här får du tid att umgås och njuta av god mat och dryck tillsammans med dina nya reskamrater.

Dag 2 Kiel – Rüdesheim

Efter att vi tagit del av den goda frukostbuffén ombord är båten i hamn i Kiel. Vi sätter oss åter på bussen och åker mot Rüdesheim Am Rhein, där vi nu ska bo i tre nätter. Under tidig kväll når vi vårt hotell där middag och sköna sängar väntar på oss.

Dag 3 & 4 Utflyktsdagar

Under dessa två härliga dagar ska vi få många upplevelser! Vi bekantar oss förstås med Rüdesheim, denna mysiga, tyska vinstad. Det kommer att finnas tid för egna strövtåg, shopping och kanske en promenad utmed Rhen med alla sina flodbåtar. Givetvis måste man också ta sig till Drosselgasse, denna världsberömda gata som bjuder på sång och dans hela kvällen.

Vi gör givetvis en båttur på Rhen. Båten går från Rüdesheim och glider fram på Rhen, som kantas av medeltida borgar. Snart närmar vi oss den sägenomspunna Loreley-klippan. Här passerar vi flodens smalaste del och det var kanske inte bara den sköna jungfruns sång som gjorde att fartygen förliste. I St Goarshausen väntar bussen, som tar oss upp på Loreley-klippan, där utsikten är fantastisk!

En av dagarna gör vi en tur in i Moseldalen. Vi besöker bl a den idylliska byn Bernkastel-Kues med sina korsvirkeshus och kullerstensgator som kantas av vinstugor och inbjudande kaféer. Vinerna är inte att förglömma under vår vistelse här. Vi gör ett besök hos en vinbonde för att smaka av de kända, lätta vinerna som bara står att finna i denna region. Det planeras också ett stopp i den charmiga staden Cochem, där vi får tid till egna strövtåg i de smala gränderna. På kvällarna äter vi middag tillsammans på hotellet och de som önskar kan sedan kasta sig ut i nöjesvimlet. I Rüdesheim är det ständigt fest och vi hjälper förstås till att hålla stämningen uppe och dansen vid liv! På någon vinstuga kan Du gärna prova traktens specialitet: Rüdesheimer Kaffee – Weinbrand och kaffe toppat med vispad grädde.

Dag 6 Rüdesheim – Kiel – Göteborg

Idag säger vi farväl till vinparadiset och bussen styr norrut. Snabba vägar tar oss under dagen upp till Kiel där vi stiger ombord på Stena Lines fartyg Stena Scandinavica som ska ta oss tillbaka till Göteborg. Vi äter all inclusive-buffén tillsammans i restaurangen ombord.

Dag 7 Göteborg – Hemorten

På morgonen äter vi frukost innan vi ankommer till Göteborg.  Vi tar farväl av våra nyfunna vänner och styr mot våra hemorter. På återseende!

Avresedatum

2021-09-26

Information

I priset ingår:

 • Bussresa
 • Färje- och vägavgifter
 • Logi i dubbelrum/Insides 2-bäddshytt
 • 5 frukostar
 • 5 middagar
 • 1 vinprovning
 • Båttur på Rhen
 • Reseledare

Övrig information:

Valuta: Euro

Enkelrumstillägg: 1,220:-

Avbeställningsskydd: 200:-

Påstigningsplatser

Vår buss hämtar…
Lidköping Resecentrum hpl R-S: 12.20
Skara busstation: 12.45
Skövde, Arenabadet: 13.15
Falköping Resecentrum hpl R: 13.45
Ulricehamn, Marknadsplatsen: 14.30
Borås Resecentrum: 15.00
Göteborg, Mässans gata/Korsvägen: 16.00

Hotell

Logi:

Dag 1: Ombord på Stena Germanica, STENA LINE

Dag 2-5: Hotel Lindenwirt, RÜDESHEM AM RHEIN

Dag 6: Ombord på Stena Scandinavica, STENA LINE

Bilder