Skagen 3 dagar

3 Dagar. Pris fr. 3,495 kr

Denmark

Norden

Välkommen att resa med oss till Skagen!
Upplev Skagen – en solskimrande stad, som i alla tider har inspirerat våra främsta konstnärer. H.C. Andersen beskrev Skagen som ”en sandöken mellan två brusande hav”, givetvis syftade han på Grenen, den långa sandreveln alldeles ute på udden där vågorna från Skagerack och Kattegatt möts.

Dag 1 Hemorten – Göteborg – Skagen

Tidig start från Skaraborg för resa till Göteborg och Stenas Danmarksbåt som avgår kl 09.10/12.15 Under båtresan finns det tillfälle för fika eller mat. Väl framme i Frederikshavn sätter vi oss i bussen igen och åker mot Skagen. Efter incheckning finns det möjlighet för den som vill att följa med vår reseledare på en promenad genom staden. Middag äts på egen hand.

Dag 2 Skagen

Strax efter frukost beger vi oss direkt ut på Grenen, den punkt där de två haven Skagerack och Kattegatt möts. Här njuter vi av havet och vinden och ser att det speciella ljuset som alla talar om, verkligen finns här ute! Vi åker sedan tillbaka in i Skagen där vi på egen hand får utforska mer i staden med de gula husen, den livliga hamnen, de trevliga butikerna och galleriorna. Kanske slår vi oss ned i hamnen på en av de mysiga uteserveringarna, och beställer in räkor eller någon annan läckerhet.

Dag 3 Skagen – Hemorten

Vi startar dagen med en god frukost och sedan har vi förmiddagen att spendera på egen hand innan färjan går tillbaka mot Göteborg och så småningom är vi tillbaka på hemorten. Tack för denna gång!


Se våra övriga resor till Danmark