Skagen 2 dagar

2 Dagar. Pris fr. 1,995 kr

Denmark

Norden

En härlig minisemester under dagarna två till semesterpärlan Skagen. Gågatorna med sina mysiga restauranger och caféer, muséer där vi kan beskåda alster av bl. a. konstgruppen Skagenmålarna, eller varför inte sätta sig nere vid hamnen och äta färska skaldjur eller något annat gott.

Dag 1 Hemorten – Skagen

Vi startar vår minisemester till Skagen under tidig morgon och åker mot Göteborg där vår bekväma buss byts ut mot Stena Lines färja som trafikerar mellan Göteborg och Frederikshavn. Under båtresan finns möjlighet att köpa sig något ätbart. Väl framme i Frederikshavn åker vi upp till Danmarks nordligaste udde direkt ut på Grenen, den punkt där de två haven Skagerack och Kattegatt möts. Här njuter vi av havet och vinden och ser att det speciella ljuset som alla talar om verkligen finns här ute.

Efter denna naturupplevelse är det dags att bege sig till Skagen och checka in på vårt centralt belägna hotell. För den som önskar finns möjlighet att följa med vår reseledare på en promenad genom staden. Skagen är en gemytlig liten stad med de gula husen, den livliga hamnen, de trevliga butikerna och gallerierna. Kanske slår vi oss ned i hamnen på en av de mysiga uteserveringarna och beställer in räkor eller någon annan läckerhet hämtad ur havet.

Dag 2 Skagen – Hemorten

Vi startar dagen med en god frukost och sedan har vi förmiddagen att spendera på egen hand innan färjan går tillbaka mot Göteborg och så småningom är vi tillbaka på hemorten. Tack för denna gång!


Se våra övriga resor till Danmark