Smakfulla Bergslagen

3 Dagar. Pris fr. 3,995 kr

Sweden

Sverige

Här bjuder vi Dig på en smakfull resa genom Bergslagen. Dagarna fyller vi med intressanta, givande, upplevelserika och smakfulla guidningar och besök. En väldigt prisvärd resa där vi bor i anslutning till Åkerby Herrgård med naturen och vattnet runt knuten.

 

Dag 1 Hemorten – Nora

Vi beger oss mot Bergslagen och Nora. När vi anländer till vår herrgård står lunchen uppdukad för oss. Efter incheckning och god mat är det dags för vår första utflykt. Vi åker till Pershyttan och dess kulturreservat och får här bekanta oss med dess historia. Vi rullar sedan till Nora Bryggeri och får här under en guidning se hela processen från mal till öl. Deras ölsorter provsmakar vi sedan till middagen på kvällen.

 

Dag 2 Smakfulla Bergslagen

Efter en god frukost beger vi oss mot Bredsjö ost. Under förmiddagen får vi här ta del utav tillverkningen samt provsmaka deras fina ostar. Därefter åker vi till Grythyttan Qvarn. De har full verksamhet där man mal olika sorters mjöl och säljer även andra lokala produkter. Efter en välsmakande lunch besöker vi Grythyttan vin. Vi får ta del av tillverkningen av bär- och fruktviner av råvaror från skog och natur. Sist men inte minst kommer vi denna dag att få en spännande mordvandring i Maria Langs fotspår. Vi återvänder sedan till Åkerby Herrgård och har innan middagen tid att utforska och njuta av den härliga miljö som finns runtomkring oss. Vi avslutar en fantastisk dag med en god middag och vinprovning från Grythyttans vin.

 

Dag 3 Nora – Hemorten

Härliga dagar går fort! Vi packar ihop och bussen rullar vidare mot Stripa gruva, ett anrikt besöksmål mitt i Bergslagen. Vi avrundar sedan på bästa sätt med en chokladprovning. Inspirerande, nyttigt och spännande om chokladens egenskaper och möjligheter! Lunch äter vi på Åkerby herrgård innan vi tackar för oss och bussen rullar hemåt.

 


Se även våra övriga Sverigeresor här