Smakfulla Skåne

0
Pris
Från3.295 Kr
Pris
Från3.295 Kr
 

Boka nu - Du kan boka den här resan här online eller genom att ringa oss

 

0515-300 66

Boka online

 
Spara till önskelista

Adding item to wishlist requires an account

218

Varför boka med oss?

 • Alltid bra och prisvärt
 • Vi värnar om varje enskild resenär
 • Handplockade resor och aktiviteter
 • En trygg och erfaren researrangör

Har du frågor?

Tveka inte att höra av dig till vår kunniga och trevliga personal med dina frågor. Du når oss antingen via telefon eller per mail.

0515-300 66

info@skaraborgsresor.se

3 Dagar
Sverige

I området runt Österlen i Skåne värnas det om lokalproducerad mat och dryck. Här finns många småskaliga verksamheter som producerar grönsaker, kött, frukt, kryddor m.m. Under vår resa besöker vi fem härliga besöksmål som alla ligger i trakterna kring Simrishamn.

 

Dag 1 Hemorten – Kristianstad

Vi lämnar våra hemorter och beger oss mot Skåne. Vi stannar på vägen för lunch på egen hand. Väl framme vid vårt hotell är det endast ca 10 minuters promenad till Naturum Vattenriket som är eftermiddagens besöksmål. Naturum är byggt på pålar och ligger mitt ute i vattnet i Helgeån. Här utforskar vi vattenrikets djurliv och njuter av vyn från det fantastiska panoramafönstret. Middag på hotellet avslutar denna dag.

Dag 2 Utflykter

Denna dag inleds på Österlenkryddor där vi får höra historien om kryddodlingen, får smaksättningstips och serveras förmiddagskaffe. Kanske provar Du deras hemmagjorda kryddade glass. Vi åker vidare till Köpingsbergs Vingård. Under en rundtur på gården samt en vinprovning får vi lära oss om mousserande vin och om vingårdens godsaker. Bussen åker sedan till Löderup och Örums Nygård. Gården har genomgått en förvandling från jordbruk till hotell och här får vi höra gårdens historia och äter en god lunch. Mätta och belåtna rullar vi vidare till Petersborgs gård som tillverkar egna prisbelönta senapsvarianter som t.ex. whiskysenap och senapspesto. Här får vi en rundvisning och delta i en senapsprovning. Alla gårdens produkter finns att köpa i gårdsbutiken, kanske hittar du din nya favorit? Dagen avslutas på Gunnarshögs Gård där vi får ta del av rapsoljetillverkningen och blir serverade eftermiddagskaffe. Middag på hotellet.

Dag 3 Kristianstad – Hemorten

Efter en välsmakande frukost säger vi hejdå till Skåne för denna gång och styr bussen tillbaka till våra hemorter med nya smakupplevelser och fina minnen i bagaget.

Avresedatum

2021-07-02

Information

I priset ingår:

 • Bussresa
 • Logi i dubbelrum
 • 2 frukostar
 • 1 lunch
 • 2 middagar
 • 2 fika
 • Utflykter enl. program

Övrig information:

Enkelrumstillägg: 730:-

Avbeställningsskydd: 200:-

Ev. övriga entréer och måltidsdrycker ingår ej.

Påstigningsplatser

Vår buss hämtar…
Lidköping Resecentrum hpl R-S: 06.35
Skara busstation: 07.00
Skövde, Arenabadet: 07.30
Falköping Resecentrum hpl R: 08.00
Ulricehamn, marknadsplatsen: 08.45
Borås Resecentrum: 09.15
Göteborg, Mässans Gata/Korsvägen: 10.45

Hotell

Logi: Quality Hotel Grand, KRISTIANSTAD

Bilder