Spreewald – Sparris och Vin

4 Dagar. Pris fr. 4,795 kr

Germany

Europa

Följ med på en unik resa till Tyskland! UNESCO har beskyddat Spreewald som ligger ca 10 mil sydost om Berlin och kallas för ”Brandenburgs Venedig” tack vare sina 150 mil vattenvägar runt floden Spree. Här åker vi stakpråm på kanalerna och äter en välsmakande lunch på ett av de trevliga värdshusen i området. På denna intressanta resa hinner vi även med ett besök på en sparrisgård.

Dag 1 Hemorten – Mahlow/Berlin

Efter upphämtning tar vi oss via Danmark och två färjeöverfarter till Tyskland. En liten bit nedanför Berlin ligger vårt hotell. Efter incheckning serveras middagen.

Dag 2 Utflykt Spargelhof

I Spreewald finns massor att se och upptäcka och idag ska vi besöka ett riktigt sparrisparadis. Gården Spargelhof är med sina 800 hektar sparris en av de största sparrisgårdarna i Beelitzer-regionen. Förutom sparris odlar de också jordgubbar, blåbär och pumpor. Gården har också gäss och frigående kycklingar. Vi får en rundvisning på gården och får höra om dess historia. Vi blir även serverade en välsmakande sparrislunch. Det finns självklart möjlighet att handla i gårdsbutiken. Under eftermiddagen gör vi ett kortare stopp i Berlin. Middag på hotellet.

Dag 3 Utflykt Spreewald

Idag utforskar vi skogs- och naturskyddsområdet Spreewald som har en rik flora och fauna. De som från början slog sig till ro här var sorber. Folket försörjde sig på jordbruk och än idag är gurka och palsternacka en viktig inkomstkälla. Sorberna är ättlingar till västslaviskt folk. De lever fortfarande i området, ganska isolerat, och vårdar sina traditioner samt det gamla språket. Dagens största attraktion är en tur genom kanalsystemet med stakpråm en så kallad Kahn. Halvvägs kommer vi att stanna för en härlig lunch på värdshuset Wotschofska och fortsätter sedan tillbaka. Under eftermiddagen besöker vi en vingård och provar deras vin. Middag på hotellet avslutar denna dag.

Dag 4 Spreewald – Hemorten

Efter avslutad frukost på hotellet är det dags för denna resans sista etapp. Nöjda och glada tar vi under kvällen farväl av våra trevliga reskamrater. På återseende!