0515-300 66 info@skaraborgsresor.se

Stralsund med Rügen

0
Pris
Från3.995 Kr
Pris
Från3.995 Kr
 

Boka nu - Du kan boka den här resan här online eller genom att ringa oss

 

0515-300 66

Boka online

 
Spara till önskelista

Adding item to wishlist requires an account

18

Varför boka med oss?

 • Alltid bra och prisvärt
 • Vi värnar om varje enskild resenär
 • Handplockade resor och aktiviteter
 • En trygg och erfaren researrangör

Har du frågor?

Tveka inte att höra av dig till vår kunniga och trevliga personal med dina frågor. Du når oss antingen via telefon eller per mail.

0515-300 66

info@skaraborgsresor.se

4 Dagar
Stralsund, Tyskland

Ibland behöver man inte bussa långt för att upptäcka ett härligt resmål. Här presenterar vi en resa till den mysiga Hansastaden Stralsund. Staden är känd för dess vackra gotiska kyrkor och medeltida anda som har gjort Stralsund till en riktig besöksmagnet.

Vi passar även på och förgyller vårt arrangemang med en heldagsutflykt till den vackra ön Rügen – Östersjöns paradis. Här är det den orörda naturen, de vita stränderna och ett stycke av svensk historia som lockar allra mest.

 Dag 1 Hemorten – Stralsund

Efter upphämtning i Skaraborg fortsätter vi mot Göteborg och sedan söderut längs Hallandskusten till Helsingborg. Här tar vi färjan över till Danmark. Vår chaufför kör vidare mot nästa färjeläge – Gedser. Efter ca 2 timmars båttransport är vi framme i Rostock. Härifrån färdas vi vidare österut mot dagens mål – Stralsund. Väl framme checkar vi in på vårt hotell och äter gemensam middag på hotellets restaurang.

Dag 2 Stralsund

Efter frukost gör vi en kort stadsrundtur med vår reseledare. Stralsund fick en gång sitt namn av Hanseförbundets köpmän och än i dag hålls historien levande genom en charmfull blandning av historiska byggnadsminnen från olika stilepoker. Bakom den gamla, skyddande stadsmuren reser sig de stolta gotiska byggnadsverken i rött tegel och skapar en omisskännlig stadsbild. Här ser vi också många gamla svenska spår då både Gustav II Adolf och Karl den XII har satt avtryck i stadens historia.

Efter stadsrundturen är dagen fri för egna aktiviteter. Stralsund har flera nya köpcentras där utbudet är stort. I hjärtat av staden hittar du det mesta på bekvämt gångavstånd, från designbutiker och varuhus till små affärer med konsthantverk, souvenirer och antikviteter. Något som alltid är värt ett besök. Vårt hotell ligger centralt på bekvämt avstånd till de flesta sevärdheterna i stadskärnan.

Dag 3 Rügen

Efter en god natts sömn börjar vi dagen med härlig frukost på hotellet. Idag bär det av med vår reseledare till Tysklands största och vackraste ö. Vi lämnar fastlandet och via bron kör vi till Rügen. Efter andra världskriget var Rügen ett militärt område, men ön kan också skryta med mycket svensk historia. Från 1648 till 1815 var Rügen ett svenskt territorium där Gustav IV planerade att bygga en hamnstad, Gustavia. Napoleons trupper förstörde dock den svenska kungens storartade planer.

Vi kör förbi Putbus till de finaste badorterna Sellin, Göhren och Binz som ligger längs kusten som på ett pärlband. Städerna andas av kustluften och pryds av de vackraste stränderna. I Binz gör vi ett stopp för alla som vill gå längs den måleriska stadspromenaden som kantas av de otroliga villorna från början av 1900-talet. Vi fortsätter sedan vidare längs kusten till Prora och dess gigantiska badhotell som byggdes av Hitler för 20.000 badgäster. Bussen kör sedan ännu längre norrut till Jasmund Nationalpark för att vi ska få se öns främsta sevärdhet dvs Köningsstuhl (Kungastolen) – en 118 meter hög kritklippa som stupar rakt ner i havet. Ett oförglömligt ögonblick som lockar fram adrenalinet i kroppen! Hemvägen går via centrala Rügen och staden Bergen. Fram emot eftermiddagen kommer vi tillbaka till hotellet och avslutar dagen med en god middag.

Dag 4 Stralsund – Hemorten

Dagen börjar med en stärkande frukost. Sedan är det dags för oss att lämna hotellet och påbörja hemresan. Den snabba vägen tar oss till Rostock och sedan via Danmark och färjeläget i Helsingör till Sverige. Tack och på återseende!

Avresedatum

2021-05-06

Information

Ingår i priset:

 • Bussresa
 • Färje- och vägavgifter
 • Logi i dubbelrum
 • 3 frukostar
 • 2 middagar
 • Utflykter enligt program
 • Entré Jasmund Nationalpark
 • Reseledare

Övrig information:
Valuta: Euro

Enkelrumstillägg: 800:-

Avbeställningsskydd: 200:-

Ev.övriga entréavgifter och måltidsdrycker ingår ej.

Påstigningsplatser

Vår buss hämtar…
Skara, Busstn: 04.15
Skövde Arenabadet:04.45 
Falköping Resecentrum, hpl R: 05.15
Ulricehamn, Marknadsplatsen: 06.00 
Borås, Resecentrum: 06.30
Göteborg, Mässans Gata/Korsvägen: 07.30 
Kungsbacka, Skogskapellet: 08.00
Björkängs Vägkrog: 09.00
Falkenberg, McDonalds: 09.30
Halmstad, Arena: 10.00
Helsingborg, Knutpunkten, Marina Plaza: 10.45

Hotell

 

 

Bilder