Toscana och Venedig

10 Dagar. Pris fr. 9,995 kr

Italy

Europa

På denna resa besöker vi Italiens godbitar, Toscana och Venedig. Toscana anses av många vara Italiens absolut vackraste landskap. Här finns mer konstskatter samlade än på de flesta andra ställen i världen. Venedig och dess kanaler har länge varit ett mycket populärt resmål bland oss nordbor. Det är en mycket speciell atmosfär när man strosar omkring på denna samling öar. Om du inte varit här tidigare, eller är sugen på att åka till dessa pärlor igen, följ med oss på denna resa – du kommer inte att ångra dig!

Dag 1 Hemorten – Berlin

Dag 2 Berlin– Golling

Efter frukosten är det dags att fortsätta färden. Vi har siktet inställt på Golling. Utmed vägen kommer vi bland annat att passera Nürnberg och München. Naturligtvis blir det stopp på vägen för måltidsuppehåll. I vackra tyrolska omgivningar ligger vårt hotell. Gemensam middag på hotellet.

Dag 3 Golling – Lido di Jesolo

Frukost och utcheckning från hotellet vidare färd mot Italien och Lido di Jesolo vid Venedigs riviera. Under eftermiddagen kommer vi fram till vårt hotell som ligger alldeles vid havet och erbjuder pool och en egen privat strand, glöm inte badkläder! Under kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

Dag 4 Venedig

Vi startar dagen med en stärkande frukost och sedan ger vi oss av mot Venedig (på italienska Venezia). Under morgonen tar vi båten från Punta Sabbioni som tar oss till in till Venedig, det Adriatiska havets drottning. När vi stiger av båten möter en lokalguide upp för att visa oss en av världens vackraste städer som är byggd på 120 småöar och genomkorsas av mer än 150 kanaler med 400 broar. Vi får bl. a. se de berömda kanalerna, de praktfulla kyrkorna, palatsen och de utsirade husen. Markusplatsen med den kända Markuskyrkan, alla caféer, Suckarnas bro, Dogepalatset där dogerna höll till förr i tiden och Canal Grande.

Under eftermiddagen får vi tid att själva vandra omkring i gränderna, se på folk och bara njuta av denna speciella stad som är ett av UNESCOS världskulturarv. Varför inte bege sig ut på en gondoltur? Många stora modehus har egna butiker i Venedig. Mercierian, Venedigs främsta affärsgata, förbinder Markusplatsen med Rialtobron och utgörs av mängder med trånga myllrande gränder som kantas av diverse småaffärer. Venedig är verkligen en stad som gör ett starkt intryck – helt unik med sina karaktäristiska kanaler och speciella atmosfär. Vi återvänder till vårt hotell och avslutar dagen med att äta middag tillsammans.

Dag 5 Lido di Jesolo – Montecatini Terme

Efter frukost säger vi adjö till venetianerna och åker vidare söderut förbi Padova, Ferrara och Bologna där vi kommer att göra ett kortare stopp. Stadskärnan är mycket välbevarad och tack vare arkitekturen som går i många olika röda nyanser kallas Bologna för ”den röda staden”. Efter vårt stopp fortsätter vi nu mot Toscanas hjärta – Montecatini Terme. En av Italiens förnämsta kurorter, innan middag kan vi bekanta oss med orten och dess välskötta parker. Vi äter middag på hotellet där vi ska bo i tre nätter.

Dag 6 Florens

Härlig frukost och sedan är det dags för dagens utflykt som går till Florens, (på italienska Firenze) under medeltiden en av världens mäktigaste städer. Tillsammans med vår lokalguide får vi en guidad rundtur bland stadens mest fantastiska sevärdheter som bl. a. marmordomkyrkan Santa Maria del Fiore, kampanilen hertigpalatset Palazzo Vecchio eller Uffiziegallerierna. Under eftermiddagen finns det tid att på egen hand upptäcka staden. Florens är både ett kultur- och modecentrum så strosa gärna i den vackra staden som har massor att erbjuda. Efter att själen och köplustan har fått sitt så är det bara att slå sig ner på närmaste Piazza och njuta aven Caffé corretto, spetsad med cognac och till det en bit Castagnaccio, en kaka gjord på kastanjemjöl. Därefter åker vi tillbaka till hotellet, där en god middag och sköna sängar väntar på oss.

Dag 7 Drömmarnas Toscana

Ännu en utflyktsdag i det ljuvliga Toscana och vårt första mål denna dag är Volterra. En medeltida liten stad med lämningar både från etruskerna och romarna och staden kan stoltsera med små gränder, vackra palats och en imponerande ringmur från medeltiden. Volterra ligger enormt vackert uppe på en kulle men en enastående utsikt. Vi får en stadsvandring med lokalguide under förmiddagen bland gränder, kyrkor och palats. På eftermiddagen kommer ni att få uppleva en äkta italiensk vinprovning med toskanska delikatesser som avslutas med vinsanto (sött vin). Efter vinprovningen åker vi bussen tillbaka till Montecatini Terme för att äta middag gemensamt på hotellet.

Dag 8 Montecatini Terme – Feldkirch

Det är nu dags att lämna Toscana med dess vackra vyer, goda mat och smakrika viner. Färden går vidare norrut mot Parma och Milano i Italien. Vi passerar den schweiziska gränsen och välkända Lugano. På vägen gör vi några stopp med möjlighet till fika eller lunch på egen hand. Fram emot kvällen kommer vi till Feldkirch i Österrike där vi övernattar på vårt mysiga hotell.

Dag 9 Feldkirch – Hannover

Tidig frukost så bär det av vidare norrut. Vi passerar Bregenz som ligger vackert vid Bodensjön och fortsätter sedan längs Romantische Strasse förbi Nördlingen och Dinkelsbühl. Snabba motorvägar leder oss genom Tyskland och så småningom kommer vi fram till Hannover. Här avnjuter vi gemensam middag och övernattar på vårt hotell.

Dag 10 Hannover – Hemorten

På återseende!


Se våra övriga resor till Italien här