Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Gol

  Vi lämnar våra hemorter tidigt för avresa till norska gränsen och vidare till Oslo, Norges vackra huvudstad. Vi åker västerut genom Hallingdalen till Gol. Väl framme checkar vi in och middag dukas fram på hotellet.
  Hotell: Pers Hotell, GOL

 • Dag 2: Med Bergensbanan till Bergen

  Efter frukost promenerar vi till järnvägsstationen och tåget som ska ta oss till Bergen. Vi passerar över Hardangervidda, den högsta högfjällsplatån i Europa och åker över karga fjäll och genom tunnlar. Denna vackra tågsträcka förekommer i Jan Guillous bok ”Brobyggarna” som handlar om de vedermödor som genomleds under bygget. Vi åker sedan till vårt hotell i Bergen. Gemensam middag.
  Hotell: Scandic Bergen City, BERGEN

 • Dag 3: Bergen - Stavanger med Fjord Line

  Efter en god natts sömn och frukost får vi en guidad stadsrundtur i Bergen som inkluderar ett besök på Bryggen, ett av Unescos världsarv. Vi kliver sedan ombord på Fjord Lines fartyg som tar oss sjövägen till Stavanger. Under resan kan vi äta en god måltid, koppla av och njuta av den fina utsikten över västkusten. Vid 19-tiden är vi framme och vår buss kör oss till hotellet. Gemensam middag
  Hotell: Clarion Hotel Stavanger, STAVANGER

 • Dag 4: Stavanger - Arendal

  Nu är det en ny dag och vi vaknar upp i Stavanger som är Norges oljehuvudstad och under en guidad stadsrundtur ser vi bl.a. den gamla stadsdelen, ”Gamle Stavanger”. Vi kör sedan kustvägen och passerar Egersund, ”den vita staden” med vackra vitmålade trähus, innan vi når Arendal. Kanske hinner vi med en skön promenad innan middagen?
  Hotell: Thon Hotel Arendal, ARENDAL

 • Dag 5: Arendal - Hemorten

  Resan går mot sitt slut och det är dags att åka hem igen. Efter frukost reser vi längs Oslofjordens västra kust till Sandefjord för att ta färjan över till Strömstad och därefter åka vidare hemåt igen.