Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorter - Mahlow/Berlin

  Vi kliver på bussen och sätter oss tillrätta, spända av att se vad Spreewald har att erbjuda. Via Danmark tar vi oss fram och två färjeöverfarter senare kommer vi till Tyskland. På tyska vägar fortsätter vi och en liten bit nedanför Berlin ligger vårt hotell. Efter incheckning serveras middagen.

 • Dag 2: Utflykt Spargelhof

  I Spreewald finns massor att se och upptäcka och idag ska vi besöka ett riktigt sparrisparadis. Vi börjar dagen med ett kortare stopp i Berlin och beger oss sedan till gården Spargelhof som med sina 800 hektar sparris är en av de största sparrisgårdarna i Beelitzer-regionen. Förutom sparris odlar de också jordgubbar, blåbär och pumpor. Gården har också gäss och frigående kycklingar. Vi får en rundvisning på gården och får höra om dess historia. Vi blir även serverade en välsmakande sparrislunch. Det finns också möjlighet att handla i gårdsbutiken. Middag på hotellet.

 • Dag 3: Utflykt Spreewald

  Idag utforskar vi skogs- och naturskyddsområdet Spreewald som har en rik flora och fauna. Dagens största attraktion är en tur genom kanalsystemet med stakpråm en så kallad Kahn. Halvvägs kommer vi att stanna för en härlig lunch på värdshuset Wotschofska och fortsätter sedan tillbaka. Under eftermiddagen besöker vi en vingård och provar deras vin. Middag på hotellet avslutar denna dag.

 • Dag 4: Spreewald - Hemorten

  Efter avslutad frukost på hotellet är det dags för denna resans sista etapp. Nöjda och glada tar vi under kvällen farväl av våra trevliga reskamrater. På återseende!