Skip to main content

Berlin

Berlin är ett resmål för alla. I denna stad trängs mode och trender med konstskatter och historiska minnesmärken, men samtidigt ges det också utrymme för sjöar, parker och skogar. Få städer är så speciella och kan förena det gamla med den intressanta nutidshistorien. Berlin har genomgått stora förändringar sedan Berlinmurens fall 1989 och är ett resmål i förändring, väl värt att återvända till!

Naturligtvis kommer det att finnas tid för att utforska det du själv finner mest intressant i staden. De shoppingsugna kan här få sina önskningar uppfyllda. Berlin har ett av världens finaste och mest kända varuhus, KaDeWe, där inte minst matavdelningen med sina restauranger imponerar. De mest exklusiva butikerna ligger mellan Wittenbergplatz och Fasanen Strasse. Europa Center är ett stort shoppingcentrum med över 100 butiker och restauranger. Berlin har flera stora paradgator och en av de mest kända är Kurfürstendamm. Den 3,5 km långa gatan sträcker sig från Gedächtniskirche upp till Halensee. Gedächtniskirche förstördes under kriget och runt de kvarvarande resterna finns en dokumentation av krigsförödelsen. För dig som hellre ägnar tiden åt kultur än shopping finns inte mindre än 170 museer att välja bland. Ett av de mest berömda är Egyptiska muséet med Nefertitibysten. Det finns mer än 30 teatrar, fyra operor och mängder av varietéteatrar.

För Er som väljer att åka med på denna utflykt, visar vår kunniga guide Dig gammalt och nytt i den tyska huvudstaden. I Berlin får vi bl.a höra historien om Brandenburger Tor, se riksdagshuset med sin stora glaskupol och de helt nybyggda kvarteren runt Potsdamer Platz. Vi åker längs paradgatan Unter den Linden som sträcker sig från Brandenburger Tor och Parisier Platz fram till den restaurerade och ombyggda Alexanderplatz, här finns det 207 meter höga TV-tornet. Längs vår väg kan vi se rester av muren och den gamla gränsövergången Checkpoint Charlie.

Om Berlin säger man ofta att detta är staden som aldrig sover, och det lär finnas fler barer, diskotek och nattklubbar i Berlin, än i London och Paris tillsammans! Berlin är en scen som ständig sprudlar av liv. Utbudet av restauranger och kaféer är enormt och alla smakriktningar kan tillfredsställas.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Berlin

  Välkommen ombord för vår första dagsetapp. Efter uppsamling av alla resenärer styr vi bussen mot färjan som ska ta oss till Danmark. På danska vägar fortsätter vi sedan söderut mot färjan som transporterar oss över till Tyskland. Efter en stund i bussen anländer vi till Berlin och vårt hotell.

 • Dag 2: Utforska Berlin

  Idag ska vi upptäcka den fantastiska staden! Mot ett mindre tillägg erbjuder vi en omfattande rundtur i Berlin där vår kunniga guide visar dig gammalt som nytt i den tyska huvudstaden.

 • Dag 3: Utforska Berlin

  Även denna dag utforskar vi staden. Besök något av de många museum som finns i staden, shoppa loss i de många affärerna och varuhusen eller ta en promenad i parken och slå dig sedan ner på ett café och njut av atmosfären i staden!

 • Dag 4: Berlin - Hemorten

  Efter avslutad frukost sätter vi oss åter på bussen och tar sikte på Sverige. Nöjda och glada tar vi under kvällen farväl av våra reskamrater!

Karta