Skip to main content

2023-05-22: Shoppingresor

Vi erbjuder flera olika shoppingresor och nedan kan du läsa mer om dem. Klicka på resans namn för att komma till dess sida på vår hemsida där du kan läsa mer, hitta datum och även göra din bokning. Du kan även göra din bokning eller ställa dina frågor genom att ringa till oss på 0515-30066.

Burg

På vår resa till Burg erbjuder vi shopping till förmånliga priser kombinerat med en övernattning på ön Fehmarn vid strandpromenaden strax utanför Burg.

Vi tar bussen genom Danmark och sedan vidare till Tyskland. Fredagens shoppingstopp blir på Calles/Fleggaard i Heiligenhafen. Det är fortfarande rekordbilligt att handla allehanda drycker och godis här. Vi stannar i ca 2 timmar innan vi sätter oss på bussen för en kortare transport till vårt trevliga hotell strax utanför Burg.

Alla rum på IFA Fehmarn Hotel & Ferien-centrum är ljust inredda med balkong ut mot Östersjön. Vi äter en gemensam middag på kvällen i hotellets restaurang, som även denna har utsikt över Östersjön.

Dagen efter äter vi en god frukost på hotellet innan vi beger oss mot Bordershopen i Puttgarden där vi gör ett shoppingstopp på ca 1 timme innan vi tar oss ombord på båten och påbörjar vår hemfärd.

Maxvikt för bagage: 100Kg/pers.

 

Kiel

Vår mest populära resa går till Kiel med shopping på CITTI Park.

Vi tar bussen till Göteborg där vi kliver ombord på Stena Lines fartyg som ska ta oss till Kiel. Här får du tid att umgås och njuta av god mat och dryck i glada vänners lag. Natten spenderas ombord i den hytt ni väljer vid bokning.

På morgonen äter vi en god frukost innan vi anländer till hamnen i Kiel ca 09.15. Då sätter vi oss på bussen och åker till CITTI Park, ett stort köpcentrum i utkanten av Kiel, för diverse shopping. Här finns CITTI Markt, en gigantisk stormarknad med ett enormt utbud av drycker och livsmedel. Servicenivån är hög, atmosfären vänlig och priserna låga med fokus på hög kvalitet. På CITTI finns två restauranger och ett café när det är dags för en liten paus i shoppandet. Vi stannar här i ca 2,5-3 timmar.

Efter shoppingen finns det tid att utforska Kiel innan det är dags att gå ombord på båten igen.

Vill man hellre spendera hela dagen i Kiel kan man naturligtvis göra det. Dänische straße, den traditionsrika paradgatan, och Holstenstraße, en av de äldsta gågatorna i Tyskland, göra att Kiels stadskärna fått tillbaka hela sin utstrålning och genuina, avspända atmosfär.

Båten avgår från Kiel under tidig kväll och vi får återigen spendera kvällen och natten ombord innan vi är tillbaka i Göteborg vid 9-tiden på morgonen.

Maxvikt för bagage: 100kg/pers.

 

Ullared

Efter upphämtning beger vi oss mot Ullared och shoppingparadiset Gekås. Vi gör inget stopp på vägen så ta gärna med lite fika som du kan stärka dig med under bussresan. Vi beräknar vara framme på Gekås ca 10.30 och tillbringar sedan dagen var och en efter egna önskemål.

På Gekås kan du handla det mesta till bra priser. Här fräschar du upp säsongens garderob, fyller på skafferiet och hittar allehanda hushållsartiklar, heminredning och sportutrustning. Varuhuset växer litegrand för varje besök och numera inryms såväl frisörsalong, fotostudio och lekland som amningsrum och vilorum. Inte behöver du gå hungrig heller, i varuhuset finns sportbar, salladsbar och en stor restaurang. Vill man ha något lättare kan man besöka något av varuhusets caféer.

I Ullared finns det förutom Gekås även flera andra butiker och matställen. Bland annat finner du fina sportbutiker, skoaffärer, Panduro-outlet samt Net on Nets lagershop för hemelektronik. Du kan även besöka glasögonfabriken som ligger i gallerian utanför varuhusets utgång.

Efter dagen fylld av shopping så går vår buss åter hem kl. 16.00.

 

Välkommen med din bokning!

Fritextsökning
Resekalender
10/6Ullared och Gekåsfrån 275:-
4/7Smögenfrån 975:-
8/7Slussar & Kanaler i Sommarsverigefrån 4 975:-
12/7Helsingforskryssning med Tallink Siljafrån 2 395:-
12/7Tallinnkryssningfrån 2 195:-
Kontakta oss
Adress:
Skaraborgsresor
Industrivägen 4
521 75 Vartofta