Skip to main content

Helsingborg med Fredriksdalsteatern

Välkommen med på denna resa till Helsingborg! Här blandar vi egen tid i vackra Helsingborg med besök på Sofiero slott. Men självklart är resans höjdpunkt årets teaterpjäs på Fredriksdalsteatern. Eva Rydberg med kollegor utlovar ett gott skratt i minuten!

Årets teater heter ”Pang i Bygget” och vi kommer få se John Cleeses egen scenversion av Fawlty Towers som är annorlunda än den som så framgångsrikt spelades på Fredriksdalsteatern sommaren 2014. Den bygger på en av de mest populära episoderna (Hotel Inspectors) och runt denna intrig har man på ett smart sätt vävt in några av de mest populära scenerna ur hela TV serien. Cleeses egen favoritfigur är den timide och så älskvärde Majoren som ständigt försöker vara behjälplig och göra rätt men som så sällan lyckas. Vi kommer att få möta de skådespelare som senast lyckades så perfekt med att pricka in originalkaraktärernas tajming och få det engelska badhotellet att leva upp även på svenska. Bland annat får vi se Adde Malmberg, Ewa Roos, Håkan Mohede och så klart – Eva Rydberg!

Vi besöker Sofiero Slott där vi får en guidad rundtur och lunch. Det finns även tid att utforska Helsingborg på egen hand. Botanisera bland sevärdheter, affärer och upplev närheten mellan stad och hav. För den som vill går det enkelt och smidigt att ta båten över till Helsingör, det går båtar flera gånger i timmen. Här väntar kullerstensgränder, vackra hus, små butiker och mysiga utomhusserveringar. Ett måste är att promenera bort till det historiska och vackra Kronborg Slott som längs ut på udden står och blickar ut mot sundet.

Fritextsökning

Dagsprogram

  • Dag 1: Hemorten - Helsingborg

    Vi sätter oss tillrätta i bussen och beger oss mot Helsingborg. Väl framme checkar vi in på vårt hotell Good Morning+ Helsingborg. Vi fortsätter sedan till Fredriksdals friluftsmuseum där en guide möter upp och visar oss runt. Vi äter kvällens middag i den ljusa ”Poppepaviljongen”. Därefter är det dags för goda skratt för nu börjar det! Vi ser årets teater "Pang i Bygget" innan vi beger oss tillbaka till hotellet för en god natts sömn.

  • Dag 2: Helsingborg

    Efter en välsmakande frukost beger vi oss mot Sofiero slott. Här får vi en fantastisk guidad tur genom slottets och trädgårdens historia. En god lunch avslutar vårt besök här. Vi har sedan hela eftermiddagen på oss att på egen hand utforska vackra Helsingborg. Middag på egen hand.

  • Dag 3: Helsingborg - Hemorten

    Efter frukost har vi återigen några timmar på egen hand innan bussen vänder hemåt. Passa på att ta en promenad längs strandpromenaden och njut av den sköna havsluften. Hemresa ca 14.00.

Karta