Skip to main content

Holland med Blomstertåget & Floriaden

De flesta av oss förknippar Holland med blommor och tulpaner i synnerhet. Här är våren som vackrast för alla blomsterälskare, därför besöker vi även den välkända blomsterparken Keukenhof. Hollands mest kända blomsterparad utgör även i år den största attraktionen. En av världens största trädgårdsutställningar, Floriaden, återkommer bara vart 10:e år och vi gör självklart ett besök!

 

Landet har samtidigt mycket annat intressant att bjuda på. Upplev dess charmiga karaktär med alla väderkvarnar, prydliga små byar och framför allt Amsterdam med de smala gatorna och det omringande nätet av kanaler. Zaanse Schans- ett bebott friluftsmuseum norr om Amsterdam. Här kan man titta på träskotillverkning, besöka en ost- och mejeribondgård samt uppleva livet som det var i Holland på 16- och 1700-talen.

Under vår vistelse i Holland gör vi ett besök i Europas välkända vårträdgård – Keukenhof som är en riktig fest för ögat. Slingrande stigar, porlande bäckar, fridfulla dammar och ett hav av blommor… Utöver all blomsterprakt utomhus finns det bl.a. inomhusutställningar, en kornkvarn och flera tematrädgårdar. Dessa trädgårdar är tänkta att inspirera besökarna till projekt i den egna trädgården. Varje trädgård har en helt egen karaktär och design.

Som varje år finns det även möjlighet att se det stora berömda blomstertåget (äger rum 23/4). Från Noordwijk till Haarlem rör sig paraden under en hel dag med den ena vagnen mer fantastiskt smyckad än den andra. Vid starten i Nordwijk kan vi beskåda dessa blomsterkonstverk innan paraden sakta rör sig mot Haarlem. Kanske får Du inspiration och idéer till den egna trädgården? Eftermiddagen ägnas åt Amsterdam, där vi bl.a. tar en båttur på stadens kanaler. En av dagarna besöker vi Floriaden. Frukt, blommor, växter och grönsaker trängs och vi får ta del av alla härliga dofter och fantastiska landspresentationer där varje land har sin egen lilla del av det stora växthuskomplexet. Floriaden återkommer bara vart 10:e år, så passa på!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Hamburg

  Välkommen ombord för vår första dagsetapp. Efter uppsamling av alla härliga resenärer styr bussen mot Danmark. På danska vägar fortsätter vi söderut mot färjan som transporterar oss över till Tyskland och vår första övernattning. Middag på hotellet.
  Hotell: H4 Hotel Hamburg-Bergedorf, HAMBURG-BERGEDORF

 • Dag 2: Hamburg - Amsterdam

  Tysk frukost och fortsatt resa genom norra Tyskland. Så småningom kommer vi till den holländska gränsen och snart börjar vi se det typiska holländska landskapet med kanaler, väderkvarnar och annat som man förknippar med Holland. Vi passerar Groningen och kommer till den mäktiga 3 mil långa Nordsjövallen, med havet på ena sidan och ”insjön” Ijsselmeer på den andra. Därefter tar vi sikte på Zaanse Schans- ett bebott friluftsmuseum norr om Amsterdam. Här kan man titta på träskotillverkning, besöka en ost- och mejeribondgård samt uppleva livet som det var i Holland på 16- och 1700-talen. Efter detta besök är det dags för dagens sista bussetapp, målet är vårt hotell där middag och sängar väntar på oss.
  Hotell: Campanile Amsterdam Zuidoost, AMSTERDAM

 • Dag 3: Blomstertåget - Båttur i Amsterdam

  Tidig frukost på hotellet och sedan bär det av igen. Vi åker Nordwijk där Blomstertåget startar för att beskåda dessa blomsterkonstverk innan paraden sakta rör sig mot Haarlem. Eftermiddagen ägnas åt Amsterdam, där vi bl.a. tar en båttur på stadens kanaler. Gemensam middag på hotellet!

 • Dag 4: Keukenhof - Floriaden

  Idag gör vi ett besök i Europas välkända vårträdgård – Keukenhof som är en riktig fest för ögat. Slingrande stigar, porlande bäckar, fridfulla dammar och ett hav av blommor… Utöver all blomsterprakt utomhus finns det bl.a. inomhusutställningar, en kornkvarn och flera tematrädgårdar. Dessa trädgårdar är tänkta att inspirera besökarna till projekt i den egna trädgården. Varje trädgård har en helt egen karaktär och design. Därefter åker vi till Floriaden. Frukt, blommor, växter och grönsaker trängs och vi får ta del av alla härliga dofter och fantastiska landspresentationer där varje land har sin egen lilla del av det stora växthuskomplexet. Middag på hotellet avslutar denna dag.

 • Dag 5: Amsterdam - Lübeck

  Vi lämnar Holland för denna gång och färdas österut in i Tyskland, förbi Bremen till Lübeck. Fram emot kvällen är vi framme och inkvarterar på vårt hotell. Gemensam middag på hotellet.
  Hotell: Holiday Inn Lübeck, LÜBECK

 • Dag 6: Lübeck - Hemorten

  Efter avslutad frukost på hotellet är det dags för denna resans sista etapp. Nöjda och glada tar vi under kvällen farväl av våra trevliga reskamrater. På återseende!

Karta

Hotell

Övernattning dag 1 - 2

H4 Hotel Hamburg-Bergedorf
H4 Hotel Hamburg-Bergedorf ligger i ett lugnt område med bara 300 meter från tågstationen. Från stationen kan du resa till Hamburg centrum på 18 minuter. Hotellet erbjuder bland annat bekväma rum, en...

Övernattning dag 2 - 5

Campanile Amsterdam Zuidoost
Campanile Amsterdam Zuidoost ligger utmed motorväg A9. Hotellet har en restaurang, en skuggig terass och rum med platt-TV med satellitkanaler. Hotellet har gratis WiFi

Övernattning dag 5 - 6

Holiday Inn Lübeck
Med ett utmärkt läge, endast 5-10 minuters promenad från Lübecks stadskärna, ligger 4-stjärniga Holiday Inn Lübeck. Rummen har bland annat luftkonsitionering, TV, te- och kaffekokare. Hotellets restau...