Skip to main content

Norges Fjäll, Fjordar & Glaciärer

Följ med på en naturskön rundresa med stora kontraster. Vår resa inkluderar den storslagna panoramavägen Sognefjellsvägen som ger oss vyer över det mytomspunna fjällmassivet Jotunheimen. Vi upplever även den vilda naturen vid Briksdalsglaciären samt gör en fjordkryssning på Sognefjorden, Aurlandsfjorden och Naeröyfjorden. De korta dagsetapperna ger en god chans att uppleva den norska naturen i ett lugnt tempo.

Foto: Besök Nordfjord / Briksdalsbreen

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Hamar

  Vi lämnar våra hemorter tidigt för avresa till norska gränsen. Vi åker vidare mot Oslo, Norges vackra huvudstad, och sedan vidare till vårt hotell i Hamar där vi ska spendera vår första natt. Väl framme checkar vi in och äter middag tillsammans.
  Hotell: Scandic Hamar, HAMAR

 • Dag 2: Lyskapellet i Beitostölen

  Efter en god frukost sätter vi oss på bussen och beger oss till utkanten av Beitostölen för att besöka Lyskapellet. Utifrån ger det lilla oansenliga träkapellet ett blygsamt intryck, men på insidan möts vi av det sagolika mosaikfönster som skapats av den norska konstnären Ferdinand Finne. Vi åker vidare till Otta där vi ska bo för natten. Middag på hotellet.
  Hotell: Thon Partner Hotel Otta, OTTA

 • Dag 3: Glaciärsafari vid Briksdalsglaciären

  Frukosten är intagen och vi sätter oss återigen på bussen. Vi börjar dagen med ett besök vid Lom stavkyrka där vi får en guidad visning. Vi passerar Stryn och fortsätter in i Briksdalen där vi lämnar vår buss och stiger ombord på Trollskyssen. Det är små jeepliknande bilar som tar oss på en safaritur längs slingrande småvägar utmed den brusande forsen Briksdalselva. Efter några kilometer möts vi av Briksdalsglaciärens blåskimrande ismassor som klättrar nerför de nakna klippväggarna. Glaciären beskådas på avstånd från stranden vid en smältvattensjö. Under eftermiddagen återvänder vi till Innviksfjorden och reser sedan västerut längs fjorden och över Utvikfjellet till Skei och vårt hotell.
  Middag på hotellet avslutar denna dag.
  Hotell: Thon Partner Hotel Skei, SKEI I JÖLSTER

 • Dag 4: Fjordkryssning

  Efter frukost lämnar vi Skei och reser via Sogndal till Kaupanger. Här inleder vi en fjordkryssning som tar oss över Sognefjorden, Aurlandsfjorden och Naeröyfjorden till Gudvangen. Kryssningen tar ca två och en halv timma och bjuder på enastående vyer. Det norska fjordlandskapet som skapades av glaciärer brukar kallas ”Naturens eget konstverk” och är ett världsarv som skyddas av Unesco. Gudvangen och närliggande Flåm är båda populära kryssningshamnar. I Flåm finns ett större utbud av restauranger, kaféer och butiker då det även är startplatsen för den populära Flåmsbanan. Under eftermiddagen fortsätter vår färd österut genom högfjällsområdet norr om Hallingskarvet. Resans sista övernattning gör vi i trivsamma Geilo.
  Middag på hotellet.
  Hotell: Ustedalen Hotel, KAUPANGER

 • Dag 5: Geilo - Hemorten

  Vi äter en sista frukost tillsammans innan vi påbörjar vår resa hemåt igen.

Karta