Skip to main content

Skagen

En härlig minisemester under dagarna två till semesterpärlan Skagen. Gågatorna med sina mysiga restauranger och caféer, muséer där vi kan beskåda alster av bl. a. konstgruppen Skagenmålarna, eller varför inte sätta sig nere vid hamnen och äta färska skaldjur eller något annat gott.

 

Skagen är en gemytlig liten stad med det gula husen, den livliga hamnen, de trevliga butikerna och gallerierna. Vi gör självklart ett besök vid Grenen som är den punkt där de två haven Skagerack och Kattegatt möts, ett naturfenomen som man bara kan uppleva på några få ställen i världen. Här njuter vi av havet och vinden och ser att det speciella ljuset som alla talar om verkligen finns här ute. Man får inte bada men det är fullt tillåtet att doppa tårna och stå med en fot i varje hav. Om du har du kan du se sälarna som ofta ligger och latar sig på stranden. För den som önskar finns möjlighet att följa med vår reseledare på en promenad genom staden. Kanske slår vi oss ned i hamnen på en av de mysiga uteserveringarna och beställer in räkor eller någon annan läckerhet hämtad ur havet. Vill du hellre spendera dagen på egen hand går det givetvis också bra. Kanske besöker du Skagens Museum och ser alster gjorda av medlemmarna i den kända konstnärsgruppen Skagenmålarna?

 

Fritextsökning

Dagsprogram

  • Dag 1: Hemorten - Skagen

    Vi startar vår minisemester till Skagen under tidig morgon och åker mot Göteborg där vår bekväma buss byts ut mot Stena Lines färja som trafikerar mellan Göteborg och Frederikshavn. Under båtresan finns möjlighet att köpa sig något ätbart. Väl framme i Frederikshavn åker vi upp till Danmarks nordligaste udde direkt ut på Grenen, den punkt där de två haven Skagerack och Kattegatt möts.

    Efter denna naturupplevelse är det dags att bege sig till Skagen och checka in på vårt centralt belägna hotell. För den som önskar finns möjlighet att följa med vår reseledare på en promenad genom staden.
    Middag på egen hand!

  • Dag 2: Skagen - Hemorten

    Vi startar dagen med en god frukost och sedan har vi förmiddagen att spendera på egen hand innan färjan går tillbaka mot Göteborg och så småningom är vi tillbaka på hemorten.

Karta