Skip to main content

Skagerack Runt

Den lilla del av Atlanten som vi kallar Skagerrak tar sig smidigt in mellan de nordiska länderna och blir ett viktigt gränsland mellan Nordsjön och Jyllands norra landsdel, det norska Sörlandet och svenska Bohuslän. Under vår rundresa på fyra dagar, som delvis går med båt längs det otroligt vackra kustlandskapet, visar sig länderna från sina bästa sidor.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Skagen

  Under morgonen lämnar vi våra hemorter och beger oss mot Göteborg där vi ska ta färjan över till Danmark. Från Fredrikshamn åker vi uppåt i landet till Skagen där vi ska spendera dagen mestadels på egen hand. Under eftermiddagen tar vi en tur med Sandormen ut till Grenen där Kattegatt och Skagerack möts. Under kvällen åker vi vidare till Hirtshals där vi kliver ombord på Fjord Lines nya högklassiga fartyg mot Norge. Middag ombord avrundar denna dag.
  Hotell: Ombord Fjord Lindes fartyg, Hirtshals - Bergen

 • Dag 2: Bergen

  Vi vaknar, äter frukost och har förmiddagen att spendera ombord. Fartyget ankommer först till Stavanger tidigt på morgonen för ett kort stopp och fortsätter sedan längs kusten till Bergen, ankomst kl. 12.30. Under eftermiddagen gör vi en stadsrundtur med lokalguide innan vi checkar in på vårt hotell.
  Middag på hotellet.
  Hotell: Thon Hotel Rosenkrantz Bergen, BERGEN

 • Dag 3: Bergen - Gol

  Efter frukost sätter vi oss åter igen på bussen och påbörjar resan med slutdestination Gol. Vi åker över Hardangervidda och stannar för ett besök på Norsk Natursenter Hardanger. Centret är ett spännande upplevelsecenter för norsk natur, klimat och miljö och ett auktoriserat besökscentrum för Hardangervidda nationalpark. Efter besöket fortsätter vi resan mot Gol och vårt hotell.
  Middag på hoellet.
  Hotell: Pers Hotell, GOL

 • Dag 4: Gol - Hemorten

  Frukosten intagen och vi påbörjar nu vår resa hemåt igen.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Lidköping Resecentrum hpl R-S 04:20
Skara Busstationen 04:45
Skövde Arenabadet 05:15
Falköping Resecentrum hpl R 05:45
Ulricehamn Marknadsplatsen 06:30

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
29/8BussSkagerack RuntMer än 87 475:-BokaMer information