Skip to main content

Slussar & Kanaler i Sommarsverige

När Sverige är som vackrast reser vi till Östergötland och upplever några av landets finaste idyller, varvade med klassisk historisk mark. Vi bor på Quality Hotel Ekoxen i Linköping, granne med Trädgårdsföreningen och nära till allt.

Vi besöker friluftsmuseet Gamla Linköping som består av tre delar; stadskvarteren, Valla gård och Vallaskogen. Efter en kort introduktion upptäcker vi de gamla fina miljöerna på egen hand.

Vi njuter av vackra båtresor på Göta kanal mellan Berg och Borensberg och på Kinda kanal, den gamla vattenvägen som flyter från Linköping och söderut genom det grönskande Östergyllen. I ett stillsamt tempo passerar vi genom slussar och akvedukter, förbi vida slätter och över blanka sjöar, och äter lunch ombord under tiden.

I den medeltida pilgrimsstaden Vadstena får vi en stor dos svensk historia. Vår lokalguide visar oss Heliga Birgittas stad och den kända klosterkyrkan som byggdes 1430. Vi får också en glimt av Vadstena slott vid Vätterns strand som Gustav Vasa lät uppföra 1540.

© Friluftsmuseet Gamla Linköping

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Gamla Linköping

  På morgonen kliver vi ombord på bussen som ska ta oss till Linköping, där vi ska bo under våra tre dagar tillsammans. Vid lunchtid anländer vi till Friluftsmuseet Gamla Linköping där vi får en kort introduktion och därefter strosar vi runt på egen hand i området. När vi blir hungriga kan vi besöka någon av de caféer och restauranger som finns på området.
  Incheckning och middag på hotellet.

 • Dag 2: Göta Kanal & Vadstena

  Frukost på hotellet inleder dagen och sedan sätter vi oss åter på bussen för att åka till Berg. Här byter vi buss mot båt och ska åka på en behaglig kanaltur på Göta Kanal. På vår stillsamma färd från Berg till Borensberg blir vi serverade dagens lunch. Väl i Borensberg kliver vi åter ombord på bussen och åker vidare till Vadstena. Här möter vi upp vår lokalguide som ska visa oss Heliga Birgittas stad och den kända klosterkyrkan som byggdes 1430. Vi besöker även Sancta Birgittas Klostermuseum under eftermiddagen.
  Middag på hotellet.

 • Dag 3: Kinda Kanal

  Frukosten är intagen och dagens aktivitet blir ännu en kanaltur, men denna gång på Kinda Kanal mellan Linköping och Sturefors. Vi passerar genom slussar och akvedukter medan vi intar dagens lunch ombord.
  Under eftermiddagen beger vi oss till våra hemorter igen.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Skara Busstationen 07:00
Skövde Arenabadet 07:30
Falköping Resecentrum hpl R 08:15
Ulricehamn Marknadsplatsen 09:00

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
8/7BussSlussar & Kanaler i SommarsverigeMer än 84 975:-BokaMer information