Skip to main content

Smakfulla Skåne

I området runt Österlen i Skåne värnas det om lokalproducerad mat och dryck. Här finns många småskaliga verksamheter som producerar grönsaker, kött, frukt, kryddor m.m. Under vår resa besöker vi fem härliga besöksmål som alla ligger i trakterna kring Simrishamn.

Fritextsökning

Dagsprogram

  • Dag 1: Hemorten - Kristianstad

    Vi lämnar våra hemorter och beger oss mot Skåne. Vi stannar på vägen för lunch på egen hand. Väl framme vid vårt hotell är det endast ca 10 minuters promenad till Naturum Vattenriket som är eftermiddagens besöksmål. Naturum är byggt på pålar och ligger mitt ute i vattnet i Helgeån. Här utforskar vi vattenrikets djurliv och njuter av vyn från det fantastiska panoramafönstret. Middag på hotellet avslutar denna dag.

  • Dag 2: Utflykter

    Denna dag inleds på Österlenkryddor där vi får höra historien om kryddodlingen, får smaksättningstips och serveras förmiddagskaffe. Kanske provar Du deras hemmagjorda kryddade glass? Vi åker vidare till Köpingsbergs Vingård. Under en rundtur på gården samt en vinprovning får vi lära oss om mousserande vin och om vingårdens godsaker. Bussen åker sedan till Löderup och Örums Nygård. Gården har genomgått en förvandling från jordbruk till hotell och här får vi höra gårdens historia och äter en god lunch. Mätta och belåtna rullar vi vidare till Petersborgs gård som tillverkar egna prisbelönta senapsvarianter som t.ex. whiskysenap och senapspesto. Här får vi en rundvisning och delta i en senapsprovning. Här blir vi även serverade eftermiddagskaffe. Alla gårdens produkter finns att köpa i gårdsbutiken, kanske hittar du din nya favorit? Dagen avslutas med middag på hotellet.

  • Dag 3: Kristianstad - Hemorten

    Efter en välsmakande frukost säger vi hejdå till Skåne för denna gång och styr bussen tillbaka till våra hemorter med nya smakupplevelser och fina minnen i bagaget.

Karta