Skip to main content

Smakfullt i Kungsrike

Med Kungsbacka i norra Halland som bas gör vi fina dagsturer kryddade med smakfulla upplevelser för både öga och gom.

Resan börjar med en förmiddag i Göteborg på egen hand. Sedan gör vi ett besök på det populära mikrobryggeriet Odd Island Brewing i Lindome för att prova olika sorters öl. Nästa dag tillbringas i KungsRike och vi startar med att besöka det välbevarade kulturreservatet Äskhults By. Därefter gör vi ett stopp vid Bräutigams choklad- och marsipanbutik i Fjärås för att sedan fortsätta till unika Tjolöholms Slott med sina fantastiska omgivningar. Dagen avslutas med visning och provsmakning på det nystartade och kvalitativa gindestilleriet Fjäre.

Följande dag börjar vi med ett besök på Hallands kulturhistoriska museum som är beläget på Varbergs Fästning. I museet finns flera utställningar som vi får ta del av. Vi fortsätter sedan till närliggande Öströö Fårfarm för lammsafari och lunch och hinner också kika i butiken och hantverksstugan.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Göteborg & Odd Island Brewing

  När alla är på bussen beger vi oss till Göteborg. Här spenderar vi förmiddagen på egen hand och det finns även tid för lunch. Under tidig eftermiddag kliver vi ombord på bussen igen och åker mot Lindome där vi stannar till på det populära mikrobryggeriet Odd Island Brewing. Här får vi prova några olika sorters öl som tillverkas på bryggeriet. Sedan åker vi vidare till Kungsbacka och checkar in på vårt hotell.
  Middag på hotellet avslutar vår första dag.

 • Dag 2: KungsRike

  Efter god frukost på hotellet sätter vi oss på bussen. Vi startar dagen med att besöka det välbevarade kulturreservatet Äskhults By där vi får en rundvisning. Sedan gör vi ett stopp vid Bräutigams choklad- och marsipanbutik i Fjärås för att sedan fortsätta till unika Tjolöholms Slott med sina fantastiska omgivningar. Dagen avslutas med visning och provsmakning på det nystartade och kvalitativa gindestilleriet Fjäre.
  Middag på hotellet.

 • Dag 3: Varberg & Öströö Fårfarm

  En sista frukost innan vi lämnar hotellet. Dagen börjar med ett besök på Varbergs fästning och Hallands kulturhistoriska museum. Här finns flera utställningar som vi tar del av. Vi åker sedan till närliggande Öströö Fårfarm, som är resans sista besöksmål. Här åker vi på lammsafari och blir även serverade dagens lunch som består av en större lammsmörgås med kaffe. Det finns även tid att kika i butiken och hantverksstugan innan vi beger oss mot våra hemorter igen.

Karta