Skip to main content

Stavanger med blomsterparken Flor & Fjaere

Häng med på resan till "oljehuvudstaden" Stavanger i södra Norge där vi också gör ett besök på den unika parken Flor & Fjaere på ön Sør-Hidle. Den omåttligt populära blomsterparken, med sina palmer och ca 50 000 växter, saknar motstycke i norra Europa. Under vår resa besöker vi även Norsk Oljemuseum och promenerar bland de fina vita husen i Gamle Stavanger.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Kristiansand

  Vi lämnar våra hemorter tidigt för avresa mot Strömstad. Här väntar färjan som ska ta oss över Olsofjorden till ”valfångarstaden” Sandefjord. Under resans gång (ca 2,5 timme) hinner vi äta lunch på egen hand i cafeterian. I Sandefjord kliver vi på bussen och fortsätter sedan till Kristiansand där vi ska övernatta. Vi checkar in på vårt hotell och äter middag tillsammans.
  Hotell: Scandic Sörlandet, KRISTIANSAND

 • Dag 2: Flor & Fjaere

  Efter en god frukost sätter vi oss på bussen och åker till Bekhuskaien i Stavanger. Här kliver vi ombord på en sightseeingbåt som tar oss på en ca 30 minuter lång färd över Hidlefjorden till Flor & Fjaere. Väl på ön möts vi av en lokalguide som visar oss runt i den sagolika parken som möjliggörs av Golfströmmen. Den familjeägda parken började anläggas 1965, öppnades för allmänheten 1995 och är idag fylld med palmer och färgglad blomsterprakt. Under vårt besök på ön äter vi även lunch i parkens restaurang. När vårt besök är slut tar vi båten tillbaka till fastlandet och beger oss till vårt hotell där vi ska bo i två nätter.
  Middag på hotellet.
  Hotell: Scandic Bergen Stavanger, STAVANGER

 • Dag 3: Gamle Stavanger & Norsk Oljemuseum

  När frukosten är intagen gör vi en guidad rundtur med lokalguide i Stavanger och får bl.a. uppleva den gamla och välbevarade stadsdelen Gamle Stavanger, Strandkaien och Sjöfartsmonumentet. På eftermiddagen besöker vi Norsk Oljemuseum. Det futuristiska museet är förlagt till en holme i hamnområdet. Under en guidad rundtur får vi veta mer om det svarta guldet och varför det finns olja och gas i Nordsjön. Museet ger också en glimt av hur livet kan vara på en oljeplattform.
  Gemensam middag på hotellet.

 • Dag 4: Stavanger - Drammen

  Efter frukost lämnar vi Stavanger och åker mot Drammen där vi ska spendera vår sista natt tillsammans. Eftermiddagen spenderas på egen hand innan vi äter vår sista gemensamma middag på hotellet.
  Hotell: Quality Hotel River Station, DRAMMEN

 • Dag 5: Drammen - Hemorten

  Vi börjar morgonen med en god frukost innan vi kliver ombord på bussen för att lämna Norge. Med fantastiska nya minnen i bagaget tar vi farväl av våra reskamrater under eftermiddagen.

Karta