Skip to main content

Tallinnkryssning med Tallink Silja

Gamla stan (Vanalinn) i Tallinn är en av de bäst bevarade hansa städerna i världen. Ett stenkast därifrån ligger stadens affärscentrum med moderna skyskrapor och lyxiga hotell, trendiga stadsdelar och stora köpcentrum.
Det är just blandningen mellan det medeltida och moderna, det gamla och det nya, som gör staden till ett spännande och intressant resmål. Från havet möts du av stadssilhuetten med tinnar och torn, de klassiska tecknen från en medeltida Hansastad.

 

Sträckan trafikeras med de moderna kryssningsfartygen M/S Victoria och M/S Baltic Queen. Ombord erbjuds flera restauranger och olika typer av underhållning såsom trubadur, show, disco och karaoke för att bara nämna några. Taxfreeshopping är en del av kryssningsupplevelsen. Båten avgår från Värtahamnen kl. 17.30 och tar oss över natten till Tallinn. Vi är framme i Tallinn kl. 10.00 (lokal tid) och har hela dagen på oss i denna mysiga stad för egna aktiviteter. Dagens Tallinn är en modern stad med något för alla smaker. Många besökare gläds över att en så pass liten stad som Tallinn har ett så stort och varierat shoppingutbud, från små exklusiva butiker till stora moderna varuhus och shoppinggallerior.  Fartyget går sedan tillbaka kl. 18.00 (lokal tid). Vi hjälper dig gärna att boka middagsbuffé ombord.

OBS!! Minimiålder 18 år, yngre får endast resa i målsmans sällskap!

Fritextsökning

Dagsprogram

  • Dag 1: Hemorten - Stockholm

    Vi lämnar hemorten för färd mot Stockholm och Värtahamnen. På vägen stannar vi för lunch. När vi kommer till Stockholm kliver vi ombord på fartyget som ska ta oss till Tallinn över natt.

  • Dag 2: Tallinn

    Vi äter en god frukost ombord innan vi utforskar Tallinn på egen hand. Du har hela 7 timmar på dig att upptäcka, shoppa, äta gott m. m. Gamla stan (Vanalinn) i Tallinn är en av de bäst bevarade hansa städerna i världen. Ett stenkast därifrån ligger stadens affärscentrum med moderna skyskrapor och lyxiga hotell, trendiga stadsdelar och stora köpcentrum. Vid 18.00 avgår båten från Tallinn och vi spenderar kvällen ombord.

  • Dag 3: Stockholm - Hemorten

    Efter frukost är det dags att kliva av fartyget och stiga på bussen igen för färd hemåt. Vi stannar på vägen för lunch.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Ulricehamn Marknadsplatsen 08:00
Falköping Resecentrum hpl R 08:50
Skövde Arenabadet 09:30
Tirbo Busstation 09:50
Karlsborg Busstation 10:15

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
12/7BussTallinnkryssning42 195:-BokaMer information
26/7BussTallinnkryssningMer än 82 195:-BokaMer information
9/8BussTallinnkryssningMer än 82 195:-BokaMer information