Skip to main content

Utvandrarna med Kosta

Följ med oss och besök småländska Kosta där det har skapats vackert glas sedan 1742, en destination som bjuder på många fina upplevelser. Vi ser det faschinerande glasbruket, tar en tur i utvandrarbygden och smakar Kostas egna gin i ett vackert Orrefors-glas som vi får behålla som minne. Dessutom upplever vi en kväll med klassisk hyttsill, en tradition som går tillbaka till tiden då glashyttan var bygdens samlingspunkt. 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Kosta

  Bussen hämtar upp alla glada resenärer och sedan beger vi oss mot Kosta och Kosta Lodge, där vi ska bo de nästkommande två nätterna. När vi har checkat in i våra fina parhus möts vi upp för en välkomstdrink som är baserad på Kostas egna gin. Välkomstdrinken serveras i ett vackert Orrefors-glas, som vi får behålla som minne.
  Till middag äter vi sedan en välsmakande och närproducerad viltgryta.

 • Dag 2: Uppleva Kosta

  Efter frukost tar vi en tur med guide i Vilhelm Mobergs utvandrarbygd. Här besöker vi några av platserna som vi känner igen från romanerna, filmerna och Kristina från Duvemåla. Under eftermiddagen ser vi sedan Kosta Glasbruk och Kosta Art Gallery. En guide visar oss runt i dessa unika miljöer i ett av Sveriges äldsta glasbruk.
  På kvällen får vi uppleva klassisk hyttsill med glasblåsning, underhållning och genuin småländsk mat tillagad i glasbrukets kylugnar.

 • Dag 3: Kosta - Hemorten

  Vi äter frukost i restaurangen på hotellet och under tidig förmiddag påbörjar vi vår resa hemåt igen, fyllda med nya upplevelser och ett nytt Orrefors-glas i bagaget.

Karta