Skip to main content

Spreewald Sparris och Vin

Följ med på en unik resa till Tyskland! UNESCO har beskyddat Spreewald som ligger ca 10 mil sydost om Berlin och kallas för ”Brandenburgs Venedig” tack vare sina 150 mil vattenvägar runt floden Spree. Här åker vi stakpråm på kanalerna och äter en välsmakande lunch på ett av de trevliga värdshusen i området. På denna intressanta resa hinner vi även med ett besök på en sparrisgård.

Skogs- och naturskyddsområdet Spreewald som har en rik flora och fauna. De som från början slog sig till ro här var sorber. Folket försörjde sig på jordbruk och än idag är gurka och palsternacka en viktig inkomstkälla. Sorberna är ättlingar till västslaviskt folk. De lever fortfarande i området, ganska isolerat, och vårdar sina traditioner samt det gamla språket.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorter - Mahlow/Berlin

  Vi kliver på bussen och sätter oss tillrätta, spända av att se vad Spreewald har att erbjuda. Via Danmark tar vi oss fram och två färjeöverfarter senare kommer vi till Tyskland. På tyska vägar fortsätter vi och en liten bit nedanför Berlin ligger vårt hotell. Efter incheckning serveras middagen.

 • Dag 2: Utflykt Spargelhof

  I Spreewald finns massor att se och upptäcka och idag ska vi besöka ett riktigt sparrisparadis. Vi börjar dagen med ett kortare stopp i Berlin och beger oss sedan till gården Spargelhof som med sina 800 hektar sparris är en av de största sparrisgårdarna i Beelitzer-regionen. Förutom sparris odlar de också jordgubbar, blåbär och pumpor. Gården har också gäss och frigående kycklingar. Vi får en rundvisning på gården och får höra om dess historia. Vi blir även serverade en välsmakande sparrislunch. Det finns också möjlighet att handla i gårdsbutiken. Middag på hotellet.

 • Dag 3: Utflykt Spreewald

  Idag utforskar vi skogs- och naturskyddsområdet Spreewald som har en rik flora och fauna. Dagens största attraktion är en tur genom kanalsystemet med stakpråm en så kallad Kahn. Halvvägs kommer vi att stanna för en härlig lunch på värdshuset Wotschofska och fortsätter sedan tillbaka. Under eftermiddagen besöker vi en vingård och provar deras vin. Middag på hotellet avslutar denna dag.

 • Dag 4: Spreewald - Hemorten

  Efter avslutad frukost på hotellet är det dags för denna resans sista etapp. Nöjda och glada tar vi under kvällen farväl av våra trevliga reskamrater. På återseende!

Karta